Ik was fan van de uurwissel. Zeker die van zomer naar winter tijd. Was. Nu resulteert het terugdraaien van de klok niet in één uur meer slaap. Maar een uur of drie minder slaap. En een ontregelde baby.

Ik las hier en daar tips over hoe de uurwissel aan te pakken met baby’s en kleine kinderen. Zo zag ik een tip om de voedingen al stilaan te verschuiven. Maar mensen die zulke tips geven, hebben geen Mona. Als mijn baby honger heeft, heeft ze honger. Nu. En niet over een kwartier. Ik besloot de tips naast me neer te leggen en af te wachten hoe het zou uitdraaien. Misschien niet de beste tactiek, maar ik verkies het ritme van mijn dochter te volgen, niet dat van een klok.

Gevolg van die uurwissel is een compleet ontregelde baby. Andere en meer voedingsmomenten. Dutjes helemaal in de war. Mama die niet goed meer weet welk uur het is. Topper hoor. Vandaag was weer een iets normalere dag. En zo gaan we weer stilaan in ons ritme komen denk ik dan. Of dat hoop ik toch. Want 5uur is echt wel te vroeg voor mama.

Ik heb al overwogen om terug naar het zomeruur te gaan. Dan ben ik misschien overal eens op tijd.