Zoals ik in eerdere posts al aangaf, wij gaan trouwen. En dat komt nu plots wel allemaal heel erg kort bij. 5 juni om precies te zijn. En in aanloop van dat huwelijk hebben we eens iets geks gedaan.

Einde 2014 stuurde een vriendin ons een een oproep door van productiehuis ‘De Mensen’. Ze  waren op zoek naar koppels met trouwplannen in 2015. Een nieuw quizprogramma  met als inzet een vrijgezellenfeest. Meer info hadden we niet maar in al ons enthousiasme  hebben we ons toch maar ingeschreven.

Eerst volgde een telefonische gesprekje, dan een kennismaking met de redactie en een testopname. Intussen werd ook de opzet en inzet van het programma duidelijk. Tijdens de quiz zouden ik en m’n verloofde 5 rondes tegen elkaar spelen. Ik met de hulp van 2 mannelijke bv’s, hij met 2 vrouwelijke bv’s. De winnaar na deze 5 rondes speelde een finale. Inzet: 3 nachten Ibiza met 5 vrienden/vriendinnen. Best een mooie motivatie!

Er waren bijna 600 koppels ingeschreven voor 21 plaatsen. En als je weet dat mijn verloofde op de vraag ‘Ibiza, wat zegt je dat?’ zeer overtuigd ‘rust’ heeft geantwoord. Had ik er eigenlijk maar weinig hoop op. (We wisten toen nog niet dat het om een trip naar Ibiza ging)
Dus, what are the chances? Hoger dan we hadden gedacht. Want net voor ons vertrek naar Zuid-Afrika kregen we te horen dat we geselecteerd waren. De opname vond op donderdag 5 maart plaats in studio Insight, Londerzeel.

Tot 5 maar hebben we geen enkele aflevering gemist. Maar jezelf echt goed voorbereiden is niet zo eenvoudig. We besloten om het hele gebeuren op ons te laten afkomen en te hopen dat tenminste één van ons de finale ook zou winnen én dus ook naar Ibiza zou kunnen vertrekken. We gunde het elkaar. Dat hadden we al beslist.

ibiza5

De opname zelf was een erg leuke ervaring. We moesten om 16u30 te plaatsen zijn. Een  eigen  parkeerplaats en loge, net echt allemaal! Amper 10min binnen en de make-up  dame kwam ons  al tv-proof maken. Outfit kiezen, rondleiding op de set (want je mag  niet zomaar gaan staan en  bewegen hoe je wil) en doorlopen van het scenario. In kan  perfect een hele dag rondlopen in  Zuid-Afrika zonder naar het toilet te moeten gaan.  Maar dat was die avond een ander verhaal.  Zelden ben ik zo nerveus geweest. Geen hap door mijn keel krijgen, vele pipi-pauzes, droge  mond. En dat allemaal voor een quiz. De  vriendinnen waren al minstens even nerveus als ikzelf, en dat hielp dan ook niet bepaald.
Ik heb meermaals gedacht: ‘Waar zijn we nu toch weer aan begonnen‘ & ‘We hadden hier toch beter moeten over nadenken.’ 

Rond 19u30 was het zover. Onder luid applaus van familie, vrienden en collega’s, onze grote entree in ‘We’re going to Ibiza’. Die entree moesten we trouwens nog eens overdoen. Want tijdens het begin gesprekje bleek Cath Luyten groen uit te slaan door haar topje (echt). Ik was al lang blij dat ik niet van de trap was gevallen.
Mijn verloofde kreeg de hulp van Liesa Naert en Tatyana Beloy. Ik kon rekenen op Guga Baùl en Bill Barberis (kan erger hé?)

De quiz verliep vlot, de tijd vloog voorbij. We hebben er weer een fijne herinnering bij in heel ons huwelijk avontuur. En de kinderen gaan er later in elk geval eens goed mee kunnen lachen. Nu maar hopen dat het allemaal een beetje meevalt op tv.

Oh, en is er ook iemand die naar Ibiza kan vertrekken? Dan kan je aanstaande donderdag, 12 maart, om 22u05 op Eén zelf ontdekken tijdens onze ‘We’re going to Ibiza’ uitzending.

Mijn ladies, Guga Baul & ikzelf