Mona gaat sinds begin september naar crèche ‘De witte wolk’ in Heist-op-den-Berg. Een vrij nieuwe crèche met fijne, gedreven mensen. Zo een crèche waar wij ons als ouders goed bij voelen om Mona naartoe te brengen. Ze is er in goede hangen. Hoewel we momenteel op zoek zijn naar een huis, zou ik graag in de buurt blijven zodat Mona de komende jaren bij die crèche kan blijven gaan.

Afgelopen vrijdag kregen we een brief mee naar huis, een soort petitie. De crèche bevindt zich in een appartementsgebouw. De kinderen op het gelijkvloers, de baby’s op de 1e verdieping. Verder wonen er enkele mensen in het gebouw die geen connectie met de crèche hebben. Achteraan de crèche zijn parkeerplaatsen. De witte wolk beschikt over 7 parkeerplaatsen maar besloot om 5 van die plekken om te bouwen naar een tuin, zodoende dat de kinderen meer plek buiten hebben en dus vaak buiten kunnen spelen.  Buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Eén van de bewoners was hier echter niet mee akkoord en stapte naar de gemeente om hier melding over te maken. De gemeente paste de letter van de wet toe (1,5 parkeerplaats per appartement) en de tuin moet dus verdwijnen om parkings aan te leggen.

Beetje gek, nee?

Ik kan als mama niet begrijpen dat je kinderen buitenspeelruimte gaat afnemen om parkeerplaatsen te voorzien. En dit terwijl eigenlijk niemand nood heeft een die extra plaatsen, er is voldoende parking.

Kinderen zitten te veel binnen, ze kijken te veel tv en spelen te veel computerspelletjes. Ze moeten meer buiten spelen. Allemaal zaken die je meer en meer hoort. Maar dan gaan we wel parkings maken van hun speelterrein.

Oke, volgens het plan was het voorzien als parking. Oke, volgens de gemeentewet moet het parking zijn. Maar gaan we nu echt de regels zo strikt interpreteren dat het ten nadelen is van kleine kinderen in volle ontwikkeling die de toekomst van onze gemeente gaan zijn?

Ik denk dat we allemaal iets ruimdenker mogen zijn en die regeltjes wat breder moeten interpreteren. Zeker als het ten voordele is van een hele hoop kinderen ipv enkele individuen. Want voor zover ik weet leven wij nog altijd in een democratie waarbij het belang van een samenleving primeert op dat van een individu.

Gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg, ik houd van deze gemeente, ik woon hier graag en zou hier ook graag blijven wonen. Maar hier slaan jullie de bal toch wel redelijk hard mis. Wij zijn vragende partij voor het behoud van de tuin en dus speelruimte voor Mona en haar crèche-vriendjes. Niet voor een parking.