Venetië bestaat uit 118 eilanden. Het ‘klassieke’ deel kende ik natuurlijk wel. Van Burano had ik nog nooit gehoord. Totaal onterecht. Met de vaporetto sta je op 40min in een van de kleurrijkste plekjes ter wereld. Als je naar Venetië gaat – wat je zeker zou moeten doen – vergeet dan niet om te gaan wandelen door de regenboog van Burano 🌈

Van Venetië naar Burano

Venetië is prachtig, dat vertelde ik jullie al in deze blog. Venetië is ook heel bekend en dus druk. Wil je wat ontsnappen aan die drukte, trek dan zeker eens het water over richting Burano.

Met de vaporetto

Je kan een georganiseerde uitstap boeken naar Burano, maar je geraakt er ook heel makkelijk zelf. Wij wandelden naar Fondamenta Nove, A. Van daaruit is het een 45min varen naar Burano. Tickets kan je ter plaatsen kopen. De wandeling van ons verblijf naar Fondamenta Nove was trouwens ook een schoontje.

Welkom in regenboog Burano

Van zodra we van de boot stapten voelde ik het kriebelen. “Hier kom ik wonen!” Burano is een van de kleurrijkste plekken ter wereld, je kan hier niet anders dan vrolijk zijn. Alle huizen zijn prachtig geschilderd.

Natuurlijk lopen hier ook wel wat toeristen rond maar het is een stuk kalmer dan in Venetië. Er hing een zeer aangename sfeer. We vonden de bediening op restaurant ook een pak (kind) vriendelijker dan in Venetië.

Op het eiland wonen zo’n 3.000 mensen in de gekleurde huizen, verdeeld over 210.800 vierkante meter. De huizen zouden kleurrijk geverfd zijn zodat de vissers ver op het water hun eigen huizen nog konden zien en zo veilig hun weg naar huis konden vinden op mistige dagen. Liet ik me wijsmaken.

Wat te doen in

Wij hebben er een dagje gezellig rondgewandeld. Ik heb vooral veel – maar echt belachelijk veel – foto’s genomen. We hebben ’s middags trouwens lekker gegeten bij Riva Rosa.

Wanneer je naar Venetië gaat, vergeet dan zeker geen uitstap naar Burano in te plannen.