Haaa, zwangerschapsverlof. Dé periode waarin je vanalles hebt gepland, je hebt immers tijd. Je gaat je kleerkast op orde zetten, het huishouden onderhouden, dagelijks vers en gezond koken en terug gaan sporten. Maar weet je, de kans dat dat allemaal gaat lukken is niet zo groot (sorry, ik wil niet de party pooper zijn). Het is iets realistischer dat je wat tijd gaat doorbrengen in de zetel. Je baby is op je buik in slaap gevallen en je durft niet meer bewegen, je bent aan het voeden (weeral!), of je bent gewoon een beetje lui. En laat ik nu dé perfecte serie hebben die je op deze momenten kan bekijken: Jane the virgin!

Jane is een studente die bij haar mama en abuela (oma) woont. Ze weet niet wie haar vader is (natuurlijk kom je dat te weten). En Jane heeft als kind haar abuela beloofd haar maagdelijkheid pas te verliezen aan de ware, na het huwelijk. Maar Jane raakt tijdens een controle bij de gynaecoloog per ongeluk zwanger door kunstmatige inseminatie. Oeps, foutje. Ze is zwanger gemaakt met het zaad van Rafael. Een knappe, rijke, hoteleigenaar in wiens hotel Jane als studente werkt. Maar Rafael is getrouwd met Petra. En eigenlijk was het de bedoeling dat Petra (achter de rug van Raphael) de inseminatie zou krijgen. Oh en Jane is eigenlijk ook verloofd met Michael. En de gynaecoloog is de zus van Rapael! Je kan al niet meer volgen? Exact mijn punt. Welkom bij “Jane the virgin.” En hier is waarom het een geweldige serie is:

  1. Intriges, bedrog, moord, liefde, misverstanden, ruzies, … Kortom drama, drama en nog eens drama! Denk je dat je het zelf al lastig genoeg hebt zonder dat extra drama? Wat Jane meemaakt is daarmee niets in vergelijking!
  2. Het gaat vooruit. Elke aflevering gebeurt er wel iets (of meerdere dingen) en het beste van al: je hoeft niet te wachten tot de allerlaatste aflevering. Al volgt het ene probleem wel het andere op.
  3. Maar wat er ook gebeurt, hoe uitzichtloos de situatie soms ook is en net wanneer je denkt “nu is het om zeep”, is er een uitweg. En op de een of andere manier komt het altijd wel weer goed voor Jane. Goed voor je positivisme dus.
  4. Je beleeft je zwangerschap een beetje opnieuw dankzij Jane. Oke, niet alles aan zwanger zijn is leuk. Maar die eerste hartslag, de groeiende buik, de ongemakjes, de voorbereidingen, … Jane doet je met weemoed terugdenken aan die zwangere periode.
  5. Vergeet team Jacob en team Edward. Hier komen team Rafael en team Michael. En ik kan niet kiezen.
  6. Elke aflevering duurt een 40min. Ideaal voor een rustmoment in de zetel of om tijdens een voeding te bekijken.
  7. De mannelijke vertelstem spreekt Engels maar met een Spaans accent. Hij geeft je ook bij het begin van elke aflevering een overzicht van wat er de afgelopen episodes is gebeurd en zorgt ook voor commentaar tijdens de aflevering. Ge-wel-dig!
  8. De karakters zijn echt over-the-top. Vooral Rogelio De La Vega is hilarisch.
  9. Het is goed voor je Spaans. De serie is uiteraard gewoon Amerikaans, maar hier en daar komt er al eens wat Spaans tussen. Je kan dus leren terwijl je rust.
  10. Het is zo verslavend. Omdat elke aflevering spannend eindigt wil je gewoon de volgende bekijken. En voor je het weet heb je je datalimiet bereikt en komt je man binnen gewandeld na een werkdag. #sorrynotsorry

Nog niet overtuigd? Bekijk dan hier de trailer.

Het eerste seizoen van “Jane the virgin” is te bekijken op Netflix. Sit back, relax and enjoy!