Texel, dat is zo een plaats die al een tijdje op de wishlist stond. Ik hoorde er niets dan goed over en in mei was het dan zover. De auto volgeladen richting Den Helder om vervolgens de overzet boot naar Texel op te gaan. Die boot alleen al zorgde voor een instant vakantiegevoel. 

Overzetboot Texel

Het was winderig op de boot

Bij het uitrijden van de boot voelde ik het meteen: hier ging ik mij thuis voelen. Het uitzicht, duinen, schapen, koeien én zee. Ik ben van ‘den buiten’ en kan dan ook enorm genieten van de natuur. 

We reden naar de andere kant van het eiland (een korte rit trouwens, want zo groot is Texel niet) en installeerden ons in de splinternieuwe ‘Vuurtoren’ chalet op vakantiepark ‘De Krim’. 

Ik zou dat weekend mijn hart verliezen aan Texel. En hier is waarom. 

Het verblijf

Maar eerst een woordje uitleg over ons verblijf in vakantiepark ‘De Krim.’ Het park zelf ligt in De Cocksdorp. Vlakbij de vuurtoren en tal van wandel-en fietsmogelijkheden in de directe omgeving. Wij verbleven in een chalet ‘Vuurtoren’, een van de nieuwste accommodaties. De chalet heeft alles wat je nodig hebt. We hadden twee slaapkamers met telkens een badkamer, een keuken, leefruimte en een fijn terras. Alles wat tiptop onderhouden en heel fijn ingericht. 

Op het domein zelf kan je lekker gaan eten in één van de restaurants, een terrasje gaan doen of inkopen in de supermarkt. Mona heeft zich volledig kunnen uitleven in de speeltuinen en in het nieuwe zwembad. Oscar versierde ondertussen de meisjes in het bubbelbad. 

Wij hadden zelf geen fietsen mee en hebben de meeste van de verplaatsingen met de auto gedaan om dan een wandeling te maken. Alles is vlot en en snel te bereiken met de wagen. 

Onze chalet en het vakantiepark waren dus al snel helemaal goedgekeurd. Al hebben we niet zo gek veel tijd in die chalet doorgebracht, want we wilden vooral het eiland ontdekken. 

vakantiepark De Krim

De keuken en leefruimte

vakantiepark De Krim

Zetel goedgekeurd

vakantiepark De Krim

Samen spelen

vakantiepark De Krim

How are you doing…

vakantiepark De Krim

Knuffels in het bubbelbad

Wat doe je in Texel met kinderen? 

Zeehonden spotten in Ecomare

Op zaterdagochtend brachten wij een bezoek aan Ecomare. In het natuur museum ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee op een kindvriendelijke manier. Uiteraard waren de zeehonden en de bruinvissen voor Mona het interessantste. Of nee, misschien toch meer de zeemeeuwen (of zeepzepen zoals zij ze noemt). Want ja, daar kan je er nooit genoeg van zien hé. 

We kregen uitleg over de dieren tijdens de voedermomenten en trokken nadien Duinpark in voor een mooie wandeling. 

Ecomare

Zeehonden spotten

Ecomare Ecomare Ecomare

Ecomare

Klim op de vuurtoren

Een bezoek dat niet kan ontbreken is natuurlijk de vuurtoren. De rode vuurtoren is een echte eyecatcher en via de wenteltrap kan je zes verdiepingen omhoog voor een fantastisch uitzicht. Doen! Tenzij je hoogtevrees hebt, zoals mijn man. Dan misschien beter niet. 

Vuurtoren

Helemaal boven

Vuurtoren Texel Vuurtoren Vuurtoren

Schapen knuffelen op de schapenboerderij

Op zondag brachten we een bezoek aan de schapenboerderij van Texel. Ze hebben heel wat rassen schapen en er werden heel wat lammetje geboren. Knuffeltijd! Al is Mona meer een fan van kippen om de een of andere reden. Het is er super gezellig en Mona was in haar element in de speeltuin en tussen de dieren. 

Schapenboerderij Texel

Lammetjes knuffelen

Schapenboerderij Texel

Pony rijden

Schapenboerderij Texel

Klimmen!

Garnalenvissen op de Waddenzee 

Twee uur op een boot gaan garnalenvissen op de Waddenzee met een kleuter en een baby, wie doet nu zoiets? Wel, wij dus. In al mijn enthousiasme had ik ons ingeschreven op deze uitstap. Ik hou van de zee, varen vind ik leuk en ik eet graag garnalen. What’s not to like? 

Maar ik kreeg toch een klein stress’ke. Want ja, twee uur op een boot met kleuter Mona en baby Oscar. Misschien was het niet mijn meest geniale idee van het weekend. Maar mijn man leek absoluut niet te stressen en had een “dat zal wel goedkomen” houding. Oké dan. Oscar in de draagzak (toch zeker één kind dat niet overboord zou gaan) en we gingen aan boord. 

Mijn stress was dus nergens voor nodig. Geen kramiekel bootje op een wilde zee. Wel een deftige boot en rustig water. Mona vond het helemaal geweldig en keek haar ogen uit. Zover ze kon kijken, overal water. Oscar had het na een uurtje gehad en deed een dutje. De zeelucht deed ook hem deugd. 

De netten worden in zee gehangen en wanneer de vangst aan boord wordt gehaald krijg je uitleg van de vissers. Mona vond het even interessant als ons maar was niet in het minst onder de indruk of bang. Ook niet toen de visser een best wel creepy vis voor haar neus hield. Mona’s reactie? Ze gaf de vis een zoentje. Dat had de verwonderde visser nog nooit meegemaakt. That’s my girl. 

De gevangen garnalen worden aan boord gekookt en zijn snel klaar om te proeven. Op het einde van de tocht ga je aan land met een fantastisch ervaring én een grote zak verse garnalen. Een unieke belevenis vonden wij het en laat je dus niet tegenhouden door (kleine) kinderen. 

Garnalenvissen Waddenzee Garnalenvissen Waddenzee Garnalenvissen Waddenzee Garnalenvissen Waddenzee Garnalenvissen Waddenzee Garnalenvissen Waddenzee Garnalenvissen Waddenzee

Waar te eten? 

Paal 17

Na het bezoek aan Ecomare wandelen we door naar strandpaviljoen Paal 17. Het  was mooi weer en we namen plaats op het terras. Ze hebben een uitgebreide kaart, het uitzicht is super (ha ja, op het strand!) en het is mega kindvriendelijk. We gingen er de laatste avond opnieuw langs voor het avondeten. Toppertje! 

Paal 17

Paal 17 Paal 17

De Smulpot 

Lunchen deden we in ‘De Smulpot’ in Den Burg. Ook weer heel kindvriendelijk en echt lekker! Den Burg is een gezellig stadje met enkele winkels om gezellig door te wandelen. 

Texel, wij komen terug. 

Texel heeft mij op alle vlakken overtuigd. Het is een klein eiland maar er is zoveel te beleven. Je kan er fantastisch mooie wandelingen maken. De wijde stranden en uitzichten over de duinen brachten mij enorm veel rust. Ja, zelfs met die twee kleine sjarels erbij. Ik had een instant vakantiegevoel en ik heb Texel al aan iedereen aangeraden die op zoek is naar een vakantie niet te ver van huis. Van zodra we die boot af reden wist ik “hier komen wij terug.” 

Ons weekend Texel met extra video’s en foto’s? Check dan zeker bij ‘mijn hoogtepunten’ op Instagram

Zijn jullie al op Texel geweest? Of misschien een van de andere Waddeneilanden? 

Texel strand vuurtoren Texel