Het nieuwe Van der Valk Hotel in Mechelen. Een hotel op het Rode-Kruisplein. Daar waar vroeger de zwemdok was. Eentje waar ik zelfs nog heb gezwommen. Zo ergens in een wat verder verleden, toen ik nog in competitie zwom. Ik heb het altijd al een bijzondere plek gevonden. En nu dat zwembad geen zwembad maar wel een hotel is, wilde ik graag eens gaan kijken.

Het hotel

Het Van der Valk Hotel in Mechelen is dus gebouwd, daar waar er vroeger een zwembad was. Maar, goed nieuws, ze hebben niet gewoon de boel platgegooid en er een fancy modern hotel opgebouwd. Integendeel. Ze hebben het gebouw prachtig gerenoveerd en heel wat elementen behouden. Waaronder het zwembad. Al is het nu eerder een decoratieve vijver, maar toch.

Het is een mooi, karaktervol hotel geworden. Wij sliepen in connecting poolview kamers. Dat zijn dus twee kamers mét zicht op het ‘zwembad’ die met elkaar zijn verbonden. Zo konden we zelf nog douchen, wat babbelen en tv kijken wanneer de kindjes sliepen.

Het ontbijt

Maar dan, dat ontbijt! Ik denk niet dat ik ooit al zo uitgebreid en zo lekker heb kunnen ontbijt als in het Van der Valk hotel in Mechelen. Je kan er ook, zonder er te blijven slapen, gaan ontbijten/bruchen. Ik kan dat ten zeerste aanbevelen!

Mechelen

Van aan het hotel kan je met de gratis boot shuttle naar de Mechelen centrum. Te voet zal je zo een 15min onderweg zijn. Mijn man en ik woonde drie jaar in Mechelen tijdens onze studies en we komen er nog heel vaak terug #2800love.

Het is een super fijne gezellig stad met leuke winkels en lekkere restaurants. Je kan er wandelen langs de Dijle en genieten van een terras op de markt. En vergeet zeker de Romboutstoren niet te beklimmen.

Meer tips over Mechelen met kinderen? Lees dan zeker deze blog.