De Schorre in Boom, in de zomer mijn favoriete plek om mijn dansbenen los te laten op Tomorrowland. Maar ook wanneer er geen harde beats klinken is er daar dus ook geweldig veel te beleven. En dan kan je de kinderen wél meenemen. Zo gingen wij op trollenwandeling in Boom. Een wandeling van een 3km neemt je over houten paden, door het bos, langs zeven trollen. Een absolute must om met je kinderen te doen.

Over die zeven trollen

Deens kunstenaar Thomas Dambo bracht zeven trollen tot leven in het Trollenbos van De Schorre in Boom. Die trollen waren trouwens een cadeau van Tomorrowland aan de buurt. Tijdens een trollenwandeling van een kleine 3km door het bos en over houten paden ga je op zoek naar Nora, Hannes, Mikil, Arvid, Kamiel, Una en Jeuris. Aan elk van de trollen is een verhaal verbonden wat magie aan je wandeling toevoegt. Ik ga het hier natuurlijk niet allemaal verklappen, daarvoor mag je zelf door de modder gaan ploeteren.

Hoe geraak je aan de trollen

Wij reden met de auto en parkeerden aan de hoofdingang. Van daar wandel je de trap af, het domein op. Op de grond staan grote voetafdrukken van de trollen, die volg je. Voor diegene die het terrein wat kennen van Tomorrowland: je wandelt niet naar de Main Stage (daar eindig je de wandeling) maar richting ‘The Arch’ stage.

Je komt dan bij het welkomstbord en vanaf daar is het plantrekkerij. De trollen staan niet aangegeven en het is dus wel een beetje zoeken. Er zijn blijkbaar best wat mensen die ze niet allemaal gevonden krijgen. Je kan ervoor kiezen om zelf op avontuur te gaan, op goed geluk. Of je kan wat hulp inschakelen van Google Maps. Nadat we even moesten zoeken voor we trol Nora gevonden hadden voelden we het enthousiasme bij Mona en Oscar wat dalen, wij kozen dus voor Google Maps. De zeven trollen staan er netjes op aangeduid, met wat navigatieskills zou het dus moeten lukken.

Als alles goed komt eindig je bij Una en Jeuris, twee liggende trollen die naar de wolken liggen te staren. Van hier wandel je over de ‘One World Bridge’ terug naar de parking. Intussen kan je je kinderen ook wat cultuur bijbrengen met je beste Tomorrowland dansmoves.

Een topmiddag

Wij waren een drietal uur op wandel door De Schorre. Dat is inclusief eet- en speelpauzes. Mona en Oscar vonden het geweldig en ook wij hebben genoten van onze trollenwandeling. De trollen zelf zijn echt heel knap gemaakt maar ook het domein is heel mooi om door te wandelen. In eender welk seizoen dus echt een dikke aanrader.

Goed om te weten:

Buggytoegankelijk?
Nee. Sommige stukken zijn buggy-proof maar lang niet alles. Zo is er een stuk met trappen en het kan best modderig zijn (draag aangepast schoeisel). Ik zou de buggy dus thuis laten en opteren voor de draagzak.

Betalend?
Nee, zowel parking, toegang tot het domein als de wandeling zijn gratis. Check wel eerst even de agenda want tijdens Tomorrowland kan je de wandeling niet doen.

Zwaar?
Nee. Het is een zeer toegankelijke wandeling van een kleine 3km.

Speeltuin?
De trollen op zich zorgen voor voldoende entertainment. Toch niet uitgespeeld? Er is nog vanalles te beleven in het domein.

Horeca?
Ja maar niet super veel. Wij namen onze picknick mee. Er zijn voldoende picknick plaatsen tijdens de wandeling.

Website: https://www.deschorre.be/recreatie-en-sport/trollen-thomas-dambo.html