Disneyland Parijs, de bestemming waar je kan dromen met je ogen open. Zelf kwam ik er de eerste keer met een schooluitstap in het eerste middelbaar. Later kwam ik er terug met mijn man, toen net in het bezit van een positieve zwangerschapstest van Mona. Deze zomer opende de Avengers Marvel Campus en nodigde Disneyland ons uit voor een bezoek. Met mijn man als grote Marvel fan en Oscar die een loopbaan als Hulk of Spiderman – het gaat nog wat op en af – ambieert, accepteerden we deze uitnodiging maar al te graag.

Disneyland met een drie- en zes-jarige

Mona en Oscar zijn nu drie (bijna vier) en zes en het werd hun eerste keer Disneyland. Ik kreeg op Instagram nogal wat vragen naar wat een goede leeftijd is om met kinderen Disneyland te bezoeken.

Wel, ik denk dat er niet echt een leeftijd op te plakken valt. Het hangt eerder af van de verwachtingen die jullie hebben en wat je wil doen in Disneyland. Na onze tweedaagse kan ik vanuit onze ervaring zeggen dat zes een perfect leeftijd is. Mona is met haar 1m25 ofzoiets vrij groot en mocht in de meeste attracties in. Zelfs in die waar we haar eigenlijk toch nog wat te jong voor vinden. Zo stapte ze zelf net op tijd uit de ‘Flight Force’. Dat bleek een goede beslissing wat dat ding gaat overkop en is zeer snel. Plezant wel. Maar nog niet voor onze zesjarige. Mona’s favoriete attractie was die van Ratatouille.

Oscar wordt in oktober vier. Ook hij kon eigenlijk in heel veel attracties mee in. Hij genoot vooral van zijn ontmoeting met Spiderman – hier kom ik dadelijk nog op terug – én de parades. Zijn favoriete attractie was die van Buzz Lightyear

Een bezoek aan Disneyland met kinderen is best intens. Het zijn lange dagen en je wandelt best wel wat af – zeer blij dat wij de fietskar meehadden. En het zijn heel veel indrukken voor die kleintjes.

Hun fonkelende oogjes sloten snel na twee dagen magie. Mona en Oscar hebben het beiden goed verteerd en met wat rust na ons bezoek was de vermoeidheid snel weg.

Marvel Avengers Campus

Deze zomer opende de Marvel Avengers Campus in Walt Disney Studio Park. Een themazone die volledig draait rond de Marvel superhelden. Met Spider-Man W.E.B. en en Flight Force zijn er twee attracties. In die eerste mocht Oscar al mee in . Hier help je Spider-Man op missie en schiet je zelf in 3D mee webben. Ik moet er wel bij zeggen dat Oscar enkele keren goed verschoten is.

Flight Force is dan weer meer een attractie voor volwassenen of grotere kindjes. Het is een snelle rollercoaster die ik zelf wel super tof vond. Kriebels in de buik en al.

Twee attracties, ben je er dan niet snel rond?

Awel, het is te zeggen. Het themadeel is niet zo heel groot en met twee attracties lijk je snel rond te zijn. Marvel Avengers fans halen er vooral hun hart op aan het constante entertainment en de passages van hun superhelden. Je hebt er ogen te kort en er is altijd wel een show om naar te kijken. Een vliegende Spider-Man, een vechtende Black Widow en Black Panter of een passerende Doctor Strange. Je krijgt je dag hier vlotjes gevuld.

Het hoogtepunt? De ontmoeting met Spiderman

In de Marvel Avengers Campus is er ook een Hero Training Center. Hier kan je oog in oog komen te staan met je favoriete superheld, een babbeltje doen, trucs leren en foto’s nemen. Je krijgt per gezin echt je momentje.

Wij kozen voor Oscar zijn favoriet, Spider-Man, en dat werd echt een hartverwarmend moment. Spider-Man nam de tijd om Mona en Oscar enkele van zijn trucs te leren. Ze kregen een masterclass webschieten. Ze waren enorm onder indruk en toch erg op hun gemak. Bij vertrek knielde Spider-Man en vroeg Oscar om een knuffel. Die kleine man aarzelde even om dan zijn beide armen rond zijn grote held te slaan. Spider-Man hield stevig vast en het werd een héél lange knuffel. Oscar kreeg zijn tijd en Spider-Man loste pas als Oscar dat deed. Ik moet zeggen dat de pure emotie in Oscar zijn ogen echt vertederend was.

Hoe boek je zo een ontmoeting?

Een ontmoeting met een Avenger boek je via de Disneyland app. Je moet je via de app in de virtuele wachtrij plaatsen. De app geeft aan voor welke superheld er wanneer een wachtrij opent. Ik had 2 minuutjes ervoor een wekker gezet zodat ik stipt op tijd kon aansluiten in de wachtrij. De app geeft vervolgens aan hoelang je nog moet wachten, je kan die tijd dus perfect wat anders gaan doen. Tegen dat je teller op 0 staat moet je je aanmelden aan het Training Center voor je afspraak met je superheld. Je betaalt er niets extra voor.

Slapen in het Marvel Hotel

We bleven een nachtje slapen in het Marvel Hotel. Het hotel is amper enkele minuutjes stappen van de ingang van het park. In het hotel is een zwembad, shop en enkele restaurants. Het is een modern hotel dat overal de Marvel sfeer ademt.

In het hotel is ook een Marvel Super Hero Station. Je kan hier je plekje gratis reserveren. Je kan dan op de foto met een Marvel figuur en enkele toffe foto’s nemen in het leuke decor.

Het is een heel fijn, aangenaam hotel, vlakbij het park. Maar het is ook niet goedkoop. Of het zijn prijs waard is laat ik nog wat in het midden.

Disneyland Parijs

Wij brachten twee dagen door in Disneyland Parijs. Dag één spendeerden we volledig in Walt Disney Studio Park. Dag twee brachten we door in Disneyland. We deden heel wat attracties met de kindjes, keken naar shows en stonden op de eerste rij tijdens de parade. Zo af en toe bleef er eentje bij de kindjes en ging de andere even iets zotter doen zoals de Space Mountain.

Extra’s

Tijdens onze tweedaagse hadden wij een PhotoPass™​. Deze pass laat je scannen bij de verschillende parkfotografen of na je attractie bij de fotoservice. Met die pas worden al je foto’s online verzameld.

Wachtrijen vermijden? Dan kan je aanschuiven in de single rider lijn of een FastPass kopen.

Wij vonden zelf het gebruik van de Disneyland app erg handig. Je hebt altijd een overzicht van jet park, de shows en de wachtrijen bij de hand.

Disneyland, het is nog altijd magisch

Disneyland Parijs blijft voor mij echt een hele unieke belevenis. Het zijn drukke dagen en het kost wel wat. We beleefden het nu voor het eerst samen met onze twee kindjes en we hebben er echt van genoten. Mona en Oscar hebben echt hun ogen uitgekeken. En Oscar, die praat nog altijd over zijn knuffel met zijn Spidey.

disneyland