Ik krijg regelmatig de vraag naar speelgoedtips voor de kindjes. Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht is dit het uitgelezen moment om daar moeite in te steken en jullie een overzichtje te bezorgen van het entertainment dat hier het beste macheert, te beginnen met het speelgoed voor de kleinsten. En ik verklap ook al even wat Sinterklaas hier voor Oscar brengt.

Boekjes

Mona deed niets liever dan boekjes kijken als baby/peuter. En Oscar is op dat vlak nóg enthousiaster dan zijn zus. Hij wandelt constant naar de boekenkast, neemt een boekje, komt daar dan mee afgewaggeld met de woorden ‘boek, boek, boek’ om die dan aan je te geven en vervolgens in je schoot te komen zitten.

De favorieten: de flapjesboeken van Bumba, ‘Wilde dieren’ van Clavis en zowat alles van poetsgerief van Vileda. Het maakte van Mona een ware poetsgoeroe maar dat bleef niet duren. Oscar is nog net iets ferventer met zijne borstel door huis. Er is intussen een lijst aangelegd om met mijn zoon te huwen. Registreren kan via een privé berichtje.

Little tikes activity garden treehouse

Deze kocht ik voor de eerste verjaardag van mijn petekindje en mogen wij nu lenen voor Oscar. Het is een nogal groot ding met veel lichtjes en lawaai, maar Oscar heeft daar echt al enorm veel in gespeeld.

Ballenbad

Mona kreeg op haar eerste verjaardag een ballenbad. Zo een schoon roze met roze ballen. We hadden toen niet echt rekening gehouden met een mogelijke zoon. Zowel Mona als Oscar hebben daar al veel in gespeeld. Het is wel veruit een van het meest irritante speelgoed om in huis te hebben. Die ballen liggen werkelijk overal en het doet ook dienst als verdwijnput. Iets kwijt? Check dan eerst het ballenbad. Grote kans dat we het daar in gaan vinden.

Duplo

De Duplo blokken zijn hier ook een groot succes. Er werden al grote torens mee gebouwd, kinderboerderijen en dorpen. Oh en de kindjes vinden dat ook wel tof.

Autootjes, dieren, ….

Auto’s, de zoef zoef diertjes van Vtech, dieren, … werken hier ook wel. Maar ook lege dozen, inpakpapier, het TV kaske en de iPhones zijn hier nooit veilig van kleine kinderhandjes.

Een pop

Net voor Mona twee werd kreeg ze van ons haar eerste pop, Fientje. Een zachte pop met een melkflesje en een tutje. Verder geen te grote technische snufjes. Fientje was vanaf dag één Mona’s baby’tje waarmee ze ging wandelen, die ze te slapen legde en borstvoeding gaf.

Een loopfietsje

Een speelgoed dat zichzelf ruimschoots terugverdiende bij Mona was een