Deze zomer deelde ik met jullie een recept voor een chocolade dessert op de BBQ. Ik heb dat dessert nogal vaak zien passeren op Instagram, dank daarvoor! Maar ondertussen zijn we begin november en kunnen we zelfs van een ‘Indian summer’ niet meer spreken. Korte dagen, vroeg donker en wat kouder. Dat vraagt om comfort food. En ik denk dat ik met dit dessert dé waardige opvolger van het zomer dessert heb.

Dit heb je nodig

 • 1 groot ei
 • 260gr patisserie bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 135gr lichtbruine suiker (ik gebruik ‘kinnekessuiker’)
 • 40gr kristalsuiker
 • 1 zakje (10gr) vanillesuiker
 • een snuifje zout
 • 340gr melk chocolade. Ik gebruik Côte d’Or. Hak de chocolade in stukken.
 • 80gr poeder voor vanillepudding. Ik gebruik Imperial.
 • 180gr ongezouten boter
 • Crême brulée schaaltjes

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Klop de boter, de suiker en het ei met de mixer goed door elkaar. Dit voor ongeveer vier minuten.
 3. Voeg dan de overige droge ingrediënten toe en meng alles samen met de mixer.
 4. Spatel tot slot de chocoladestukjes door het deeg.
 5. Vet de schaaltjes in met boter.
 6. Verdeel het deeg over de schaaltjes. Je kan de schaaltjes best tot ongeveer de helft vullen.
 7. Bak gedurende 11 minuten af in de oven op 180°c. Indien het deeg écht nog heel lopend is kan je nog enkele minuutjes bij bakken. Maar dé voltreffer van dit recept is net dat het deeg niet helemaal doorbakken is. Het mag dus echt nog smeuïg zijn.
 8. Laat enkele minuutjes afkoelen, schep er een bol vanille ijs over en enjoy!

Indien je deeg over hebt kan je er cookies van bakken of je kan het invriezen. Handig voor als je eens een goestingske hebt.

Smakelijk

Ik deel hier nu dus zo maar eens even het recept voor een van mijn favoriete desserten. Ik hoop dat jullie er even hard van genieten als mij. Wel een kleine waarschuwing: het valt als een blok beton op je maag. Maar, it’s totally worth it.

De zomer variant voor op de BBQ kan je trouwens nog steeds hier vinden.

Tag me gerust in je creatie! @anneliesbeleeft op Instagram.