Voor een weekendje weg trokken wij naar naar het Zuiden van ons land. Op nog geen twee uurtjes rijden van onze voordeur kwamen we in Wallonië direct in vakantiemodus en hadden we al snel door dat een weekendje niet voldoende was.

Op tovernaarsavontuur in Nettine

In de regio zijn zes wandelingen uitgewerkt, speciaal op maat van kinderen. Geen saaie wandeling, wel eentje met een tof verhaal, leuke opdrachten en heel wat speelplezier. Wij kozen voor de wandeling in Nettinne. Mona en Oscar knutselden een tovernaarshoed en trokken het mooie bos in op zoek naar dieren. Tijdens een wandeling van ongeveer anderhalf uur kregen ze verschillende opdrachten en raadsels. Op het einde werden ze beloond met een coole pin. Wij vonden het zelf heel tof om met hen te doen.

Boerengolf

Wij mini-golfen graag. Mona en Oscar doen om het meest en winnen meestal met glans. Boerengolf, daar hadden we nog nooit van gehoord tot we bij La Ferme de la Bourgade kwamen. Een gezellige boerderij met speeltuin én lekker lokaal eten! Na de lunch trokken we met golfstok en bal het terrein op. Enfin, klomp aan stok met voetbal.

Ben je al eens gaan mini-golfen met kleuters en was dat een uitdaging in geduld? Wacht dan maar tot je eens gaat boerengolfen. Tien holes door de koeienweiden van de boerderij. Goed voor twee uur speelplezier. Als je het met je kleuters uitspeelt kan je er vlotjes twee dagen mee vullen. Maar oh wat hebben wij gelachen! Niemand van ons gezin bleek een talent in boerengolf, Mona noemde het al snel vlaaiengolf nadat ze voor de vierde keer door de koeienk*k was gelopen. Geen topscores daar, wel super veel plezier en een verdiend ijsje op het terras. Plezier gegarandeerd maar trek niet je beste outfit aan.

Domein van Chevetogne

Dé ontdekking van ons weekend Wallonië was het Domein van Chevetogne. Een gigantisch provinciedomein met prachtige tuinen, mooie wandelingen, super veel toffe speeltuinen, roeibootjes, mini-golf, kano’s, restaurantjes en je kan er blijkbaar ook blijven slapen. We geraakten nog niet half het domein rond, we gaan dus nog eens moeten terugkomen om de rest te ontdekken. Je komt er ogen en tijd tekort!

In het hoogseizoen betaal je €10 per persoon, kinderen < 6 jaar zijn gratis en de meeste activiteiten zitten in de prijs inbegrepen. Echt een aanrader!

Waar we verbleven

We verbleven in een kasteelhoeve via Ardennes étape. Een hele rustige locatie met op het gelijkvloers een keuken en kleine leefruimte. Op de eerste verdieping sliepen wij en was er een badkamer met ruime inloopdouche en toilet. De kindjes sliepen boven op de tweede verdieping. De ligging van ons verblijf was ideaal om onze activiteiten te bereiken én er was een speeltuintje voor de kinderen. Het huisje zelf vond ik net iets minder geschikt voor kleine kinderen maar verder wel prima in orde!

Waar we gingen eten

  • Il San Marino, Ciney: dit is een groot Italiaans restaurant. We hebben hier echt super lekker gegeten. Ik kan de steak tartare op Italiaanse wijze met truffelsaus ten zeerste aanbevelen! Ook voor de kinderen is er meer dan voldoende keuze. Die van ons gingen voor pizza.
  • La ferme de la Bourgade: Hier hebben we geluncht voor de boerengolf. Een kleine kaart met kwaliteitsvolle lokale producten. Ik ging voor een heerlijke hamburger. Na de boerengolf aten we nog een HOPOPOP ijsje, het beste fruitijsje dat ik al gegeten heb!
  • Entre nous: de laatste avond mocht het wat uitgebreider. Toffe kaart voor de kinderen en wij genoten van een lekker driegangen menu. Ik denk dat je er zelf nog net iets meer van geniet als je kindjes iets ouder zijn dan Mona en Oscar.

Ge moest al weg zijn!

Ons weekendje Wallonië heeft ons aangenaam verrast. De omgeving is super mooi en we waren snel ik vakantiestemming – al hebben wij daar nu ook niet heel veel voor nodig. Er is geweldig veel te beleven en ze zetten heel sterk in op kinderen. Wij hebben ons dus geen seconde verveeld. Voor herhaling vatbaar!