De vakanties met mijn ouders, broers en zus gingen altijd naar Center Parcs. Ik denk dat we alle parken hebben bezocht die er toen bestonden. Dat waren de beste vakanties ooit. Samen slapen met mijn zus, papa die ’s morgens verse pistolékes ging halen en ik die godganse dagen in dat zwembad zat. Meestal in de wildwaterbaan. Ik leerde er snel heel wat leeftijdsgenootjes kennen en kwam naar huis met een hoop nieuwe pennenvrienden waarmee ik op mijn Didl briefpapier toch zeker twee brieven wisselde. Voelen jullie je ook zo oud bij het lezen van dit als ik mij voel tijdens het schrijven…?

Een beetje nostalgie

In elk geval, Center Parcs, dat zijn voor mij fantastisch mooie herinneringen. Toen ik zelf wat ouder werd, was ik het wat ontgroeid geloof ik. Ik nam dan liever het vliegtuig om wat verdere bestemmingen te bezoeken. Maar sinds de komst van de kindjes trekken we opnieuw regelmatig naar Center Parcs. Een beetje om die mooie momenten die ik er had als kind samen met hen te herbeleven.

Sunparks De Haan werd Center Parcs

Center Parcs heeft die jaren ook niet stilgezeten. Zo hebben ze recent Sunparks De Haan omgetoverd tot Center Parcs Park De Haan. De huisjes werden bijna volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd, het zwembad opnieuw betegeld en er kwam een nieuwe wildwaterbaan, de Market Dome werd gerenoveerd,… Kortom, een Center Parcs, volledig in het nieuw. Al was dat naar verluid ook echt wel nodig.

Wij brachten deze zomer een weekendje door in een Premium cottage en wat hebben wij genoten van ons verblijf.

Te doen op het domein

In het park zelf is er geweldig veel te doen voor gezinnen met kinderen. Onze kindjes (bijna twee en vier) amuseerden zich te pletter in de nieuwe buitenspeeltuin en de zeer grote binnenspeeltuin. We brachten ook een bezoekje aan de kinderboerderij en, wat denk je? Uiteraard gingen we ook zwemmen.

Onze kindjes zijn waterkiekens, ze hebben dat van geen vreemden. Mona trotseerde samen met ons de glijbanen en de wildwaterbaan. Oscar ging voluit op de glijbaan in het peuterbad. Nu, over dat peuterbad, dat had misschien wat beter gekund. Buiten die kleine glijbaan valt er heel erg weinig te beleven en Oscar zette het dan ook snel op een loopje richting het golfslagbad.

Ook een wedstrijdje bowlen kon uiteraard niet ontbreken. Maar daar blijken we geen talenten in te zijn. Plezant is het wel. Voor grote kinderen zijn er nog meer mogelijkheden. Klimmen, laser shoot, workshops, … Je gaat je er in elk geval niet vervelen.

In je cottage is alles aanwezig om te koken. Het aanbod in de supermarkt in het Market Dome is ook zeer uitgebreid. Heb je toch geen zin om te koken kan je gaan eten in het Grand Cafe, Frites Affaires of Nona’s. Lekker eten, heel vriendelijke bediening, het ging alleen niet echt goed vooruit. Maar we waren vrij kort na de heropening, dus ik veronderstel dat het intussen wel wat beter op punt staat.

En je bent aan zee …

Hoewel er in het park veel te beleven valt mag je zeker ook niet vergeten om eens buiten te rijden. Je bent tenslotte aan zee.

Wanneer je de straat oversteekt kom je rechtstreeks terecht in de mooie duinbossen. Een prachtig natuurgebied om te gaan wandelen. Maar vergeet ook je loopschoenen niet. Wanneer je de wegwijzers van de natuurloop van Natuur & Bos volgt kan je daar een prachtig toertje lopen door de duinbossen.

Op amper twee kilometer van Center Parcs kan je de tramsporen oversteken, de trap opklimmen naar de duinen en zo kom je op een van de mooiste stukjes strand die je aan onze Belgische Kust kan vinden. Geen dijk, geen hoogbouw. Gewoon duinen, strand en de zee.

Neem je fietsen mee of huur er eentje ter plaatse en trap vier kilometer naar het mooie centrum van De Haan. Naar mijn gevoel een van de mooiste kuststeden. Voor de mooie gebouwen alleen al. En als je er dan toch bent, zet je op het terras van Balou Bubbles & Bites voor een cocktail en happekes.

Afsluiten in Plopsaland

Op maandagochtend verlieten we onze cottage maar maakten we een tussenstop in Plopsaland De Panne. Dat was een veertig minuutjes rijden, een pak minder dan wanneer we van thuis uit vertrekken. Mona mag intussen in heel wat attracties. Dus voor haar was het helemaal top. Zeker de nieuwe Dino Splash is de moeite! Oscar moet zich voorlopig nog tevreden stellen met een ritje op de konijnen, de eendjes en de kikkers.

Center Parcs Park De Haan een aanrader?

Ja! Wanneer je gezinsvriendelijk wil logeren aan de Belgische kust is Center Parcs de plek waar je moet zijn. Je kan tenvolle genieten van alles wat de kust je te bieden heeft met het comfort van je eigen cottage in Center Parcs. Heb je geen zin in strand of zit het weer niet mee? Dan heb je met het zwembad en de Baluba indoor speeltuin een perfect alternatief om je kinderen te entertainen.

Scheve zonnebril, gekke bekken en iemand die een spook heeft gezien. My Tribe.