Na de detox mogen we weer eten, gelukkig. Want één van de maaltijden die ik het meest heb gemist is toch wel het ontbijt. Tijdens de koude, grijze wintermaanden hou ik van een warm ontbijt. Ik deel graag een receptje van een van mijn favorieten, havermoutpannenkoeken.

Havermout is de hype intussen al gepasseerd denk ik. Ik ben destijds mee op de hype gesprongen bij wijze van experiment. Maar ik heb toch verschillende recepten moeten uitproberen voor ik het ook echt lekker begon te vinden. Nu staat het eigenlijk vast op mijn menu. Eerlijk, het is ook een van de weinige maaltijden die ik in de keuken tot een goed einde kan brengen.

Dit heb je nodig, voor 1 persoon (1 pannenkoek):

 • 1 eiwit
 • 40gr havermout (ik gebruik Quaker Oats)
 • 80gr melk/soya (ik gebruik Alpro Almond ongezoet)
 • 6 verse frambozen, 12 verse blauwe bessen & goji bessen (braambessen & rode bessen zijn er ook lekker bij zijn)

Bereiding:

 • Zet je oven op de grillfunctie
 • Mix het eiwit, de havermout en de melk/soya
 • Laat de bereiding even staan om wat dikker te worden (ik maak me intussen verder klaar)
 • Verwarm een pan op het vuur, ik gebruik een beetje Alpro vloeibaar
 • Snij de verse frambozen en de verse blauwe bessen in 2. Meng dit samen met de goji bessen door het deeg.
 • Giet je deeg in je pan. Tip: Je kan er ook nog enkele schijfjes banaan op leggen
 • Als je pannenkoek onderaan goed is, zet je de pan enkele minuutjes in de oven. Het is nogal moeilijk om deze pannenkoek om te draaien, daarom steek ik de pan in de oven onder de grill om de bovenkant goed te krijgen. Opgelet, zie wel dat je pan in de oven mag!
 • Haal je pannenkoek uit de oven, serveer op je bord met een beetje agave siroop

Tip: Drink bij het opstaan een half glas lauw water met het sap van een halve citroen en een beetje honing. Dit helpt je spijsvertering en vetverbranding. Het is goed voor je lever, je huid, …. De smaak geraak je wel gewend.

1 pannenkoek lijkt misschien weinig, maar voor mij is dit voldoende. Ik heb energie tot de middag!

Smakelijk!