Sinds enkele jaren heb ik de goede gewoonte om elke ochtend te ontbijten. Wat ik eet als ontbijt verloopt in fases. Ik kan weken aan een stuk ontbijten met hetzelfde, om dat dan vervolgens beu te zijn en weken iets anders te gaan eten.

Momenteel heb ik in de yoghurt – granola – fruit – fase. Heerlijk! Zeker nu de lente toch stilaan in het land is. Bij deze deel ik dan ook graag even mijn “recept”.

  • 1 potje yoghurt in een bord/kom (ik neem magere yoghurt, Griekse yoghurt, gewoon waar je zin in hebt. Maar best wel natuur)
  • Voeg je zelfgemaakte granola toe (zie recept hieronder)
  • Voeg fruit toe. Mijn favoriet: kiwi, aardbeien, blauwe bessen en frambozen


Granola
Granola kan je tegenwoordig in heel wat winkels gewoon makkelijk kopen. Wij maken het nog liever zelf. Het is dan ook erg eenvoudig. Ik vraag gewoon aan mijn man om granola te maken, en voila, klaar!

We hebben niet echt een recept voor granola. We gooien alles in een kom, op gevoel.

  • Havermout
  • Notenmengeling (je kan best een zakje kopen in de winkel): fijn hakken
  • Zaden: hennepzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, quinoa, ….
  • Een beetje olie (bv kokosolie)
  • Agave siroop

Dit meng je samen in een kom, strooi uit over een bakplaat (best bakpapier onder leggen) en laat +/- 30 à 40min bakken in een voorverwarmde oven van een 150°C. Neem de granola er af en toe uit en roer alles eens om en zet opnieuw in de oven tot alles voldoende gebakken is. Wel opletten dat de granola niet aanbrandt.

Laat afkoelen en giet de granola in een bewaarpot.

Smakelijk!

Meng alles in een kom, strooi uit over de bakplaat, bak in de oven. Bewaar in een bokaal