Chia, één van die powerfoods waar al zoveel over gezegd en geschreven is. Ik ga hier geen uiteenzetting geven over de kwaliteiten van die kleine zaadjes, daarover kan je immers voldoende info vinden van mensen die er veel meer vanaf weten dan ik.

Wat ik wel met jullie wil delen is een super makkelijk en verrassend lekker ontbijt recept: chia pudding. Makkelijk omdat je het snel ’s avonds kan klaarzetten. Verrassend omdat het er eigenlijk echt niet smakelijk uitziet, maar dus wel lekker is.

Dit heb je nodig:

  • Een potje met deksel of een bokaal
  • 2 eetlepels chia zaadjes
  • 180ml kokosmelk (ik gebruik Alpro)
  • 1/2e mango
  • Enkele frambozen
  • Pompoenpitten

Zo ga je te werk:

  • Doe de chia zaadjes in een potje
  • Giet er de kokosmelk over
  • Roer, deksel erop en de ijskast in
  • Roer er voor je gaat slapen nog even goed door om klonters te vermijden
  • Ga slapen en laat het mengsel in de ijskast staan
  • ’s Morgens neem je het uit de ijskast, roer en laat het enkele minuutjes staan
  • Voeg de mango en de frambozen toe
  • Werk af met pompoenpitten

img_1303

Smakelijk !

Tips:

  • Zoals zovele zaken is ook hier de eerste keer een beetje vreemd 😉 Het heeft een vreemde kleur en de textuur is nogal “glibberig”. Maar laat dat je vooral niet afschrikken.
  • Je kan de kokosmelk vervangen door een andere melk (amandelmelk, soyamelk, …). Of je kan er bv. een banaan mee in mengen en daar de zaadjes een nacht laten in weken.
  • Je kan uiteraard ook ander fruit gebruiken dan mango en frambozen. Kiwi en blauwe bessen is ook lekker.

Heb jij het uitgetest? Of heb je nog een leuke alternatief op dit ontbijt? Laat het zeker even weten!