Sinds ik mama ben, heb ik aan enkele zaken moeten inboeten. Mijn nachtrust is daar de meest voor de hand liggende van. Mijn geheugen laat wat te wensen over en mijn huishouden… Tja, laat ons daar maar over zwijgen. Maar ik heb wel heel wat andere kantjes van mijzelf ontdekt en ontwikkeld. Hier zijn mijn mama superkrachten:

  1. Mijn grootste ontdekking als mama: ik hou van slapen. Maar echt, ik slaap graag. Maar met een baby is dat helaas niet zo vanzelfsprekend. Dus ben ik een krak geworden in powernapjes. Rood licht? Och, ze zullen wel toeteren als het groen is.
  2. Ik kan ondertussen als de beste in verschillende stemmetjes praten. Natuurlijk is mijn intonatie anders wanneer ik tegen Mona praat dan tegen mijn man (dat zou anders erg raar worden). Maar ook tijdens het voorlezen kan ik moeiteloos afwisselen tussen de stemmen van een groot konijn, klein konijn, en alle andere dieren uit het bos.
  3. Let me entertain you! Baby een beetje vervelend of het eten blijft te lang weg? Ik haal probleemloos mijn beste dansmoves en zangstem boven om die dochter af te leiden. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat niemand dit ooit filmt. Gênant…
  4. Mona houdt van muziek. Dat was ook al zo in mijn buik. Ik maak dus ondertussen van alles een liedje. Het aankleden, klaarmaken voor het bad, eten maken, etc. Ik verzin songteksten op bestaande melodieën als de beste. Al denk ik niet dat er aan mij een singer-songwriter verloren gegaan is.
  5. Ik ben ook een pak beter geworden in het omgaan met stress situaties. Soms toch… Dat heeft tot gevolg dat is soms zelfs iets té relax ben.
  6. Ook slaapwandelen heb ik ondertussen vrij goed onder de knie. Midden in een droom worden gewekt omdat juffrouw haar tut kwijt is? I got this. Gewoon in het donker naar haar kamer wandelen, tut zoeken, teruggeven, terug in bed en verder slapen. Maar oh wee als er een onverwacht obstakel op de gang staat!
  7. Kiekeboe, kiekeboe, kiekeboe. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. Alles om die kleine meid te doen lachen.
  8. Tot slot: huishoudelijke klusjes wegdenken. Of zelfs fysiek doen verdwijnen. Bezoek en de was hangt nog op een rekje in de woonkamer (en die is nu écht wel droog)? Goh, we trekken dat rekje gewoon in een andere kamer. Als ik het niet zie, is het er niet hé. Jammer dat we nog in een vrij klein appartement wonen en je dat rekje dus onvermijdelijk terug tegen komt.

Ik ben nog maar een 6 maanden mama, ik droom al luidop van alle extra superkrachten die ik nog ga krijgen! Misschien moet ik Marvel toch stilaan gaan contacteren voor de filmrechten.