Degene die me hier wat volgen weten dat je niet bij mij moet zijn voor de verfijnde keuken of originele recepten. Daarvoor ben ik getrouwd met een man die veel beter kan koken dan ik. Iets bakken doe ik dan weer wel graag. Vooral dan iets eenvoudig, samen met de kindjes. Madeleines met chocoladestukjes, gedipt in witte chocolade, afgewerkt met discobollekes is dan eentje die je zeker eens moet proberen.
Dit heb je nodig
Voor een 24 madeleines te bakken heb je het volgende nodig:
Voor de dip:
Zo maak je het
Verdeel het beslag over een madeleines bakvorm en bak gedurende 8 tot 10 minuten op 200°C. Laat de madeleines even afkoelen en haal ze uit de vorm.
Terwijl je madeleines bakken kan je de dip maken. Hiervoor smelt je de witte chocolade au bain marie. Voor diegene die dat moeten Googelen – no worries, been there done that: je vult een kookpotje met water en je zet dit op het vuur. In dat potje zet je een ander potje waarin je je chocolade legt. De chocolade zal langzaam smelten doordat het water in de kookpot warm wordt.
Wanneer de madeleines wat zijn afgekoeld dip je ze in de witte chocolade en werk je af met discobollekes.
Smakelijk!