Degene die me hier wat volgen weten dat je niet bij mij moet zijn voor de verfijnde keuken of originele recepten. Daarvoor ben ik getrouwd met een man die veel beter kan koken dan ik. Iets bakken doe ik dan weer wel graag. Vooral dan iets eenvoudig, samen met de kindjes. Madeleines met chocoladestukjes, gedipt in witte chocolade, afgewerkt met discobollekes is dan eentje die je zeker eens moet proberen.

Dit heb je nodig

Voor een 24 madeleines te bakken heb je het volgende nodig:

  • 200gr ongezouten boter
  • 200gr gezeefde bloem
  • 200gr kristalsuiker
  • 8gr bakpoeder
  • 4 eieren
  • 100gr Côte d’Or melkchocolade in stukjes gehakt

Voor de dip:

  • een 50gr witte Côte d’Or chocolade
  • discobolletjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Smelt de boter op een laag vuur
  • Meng de bloem met de suiker en de bakpoeder
  • Roer de eieren erdoor
  • Doe de boter erbij
  • Doe er tenslotte de chocoladestukken bij

Verdeel het beslag over een madeleines bakvorm en bak gedurende 8 tot 10 minuten op 200°C. Laat de madeleines even afkoelen en haal ze uit de vorm.

Terwijl je madeleines bakken kan je de dip maken. Hiervoor smelt je de witte chocolade au bain marie. Voor diegene die dat moeten Googelen – no worries, been there done that: je vult een kookpotje met water en je zet dit op het vuur. In dat potje zet je een ander potje waarin je je chocolade legt. De chocolade zal langzaam smelten doordat het water in de kookpot warm wordt.

Wanneer de madeleines wat zijn afgekoeld dip je ze in de witte chocolade en werk je af met discobollekes.

Smakelijk!