Werken en lunchen blijkt hier altijd een moeilijke combinatie. Ik vergeet vaak lunch te voorzien waardoor ik dan een slaatje of een broodje ga halen. Niet altijd even gezond en goedkoop. Ik probeer dus om mijn lunch wat beter voor te bereiden. Een van mijn favorieten is een salade die ik makkelijk op voorhand kan voorbereiden. Gezond en lekker! Ik maak meestal een 2-3 porties. Dan ben ik even gerust.

Dit heb je nodig voor 1 portie:

 • Quinoa, 4 eetlepels
 • Boontjes, een handvol
 • Kikkererwten, 3 eetlepels
 • Avocado, halve
 • Tomaatjes, een handvol
 • (Gerookte) kip, een 100gr
 • Eventueel kan je ook scheuten (prei, rode biet, …) toevoegen

De hoeveelheden zijn indicatief. Ik doe het meestal wat op gevoel.

Zo ga je te werk:

 • Doe een scheutje olijfolie in een potje en verwarm dit op het vuur. Voeg de quinoa toe en laat even “poffen”. Zet onder met kokend water en roer regelmatig. Indien het water wegkookt, opnieuw water toevoegen tot de quinoa voldoende gaar is. Ik voeg er ook wat kipbouillon en peper aan toe.
 • Kook de boontjes beetgaar
 • Ik koop kikkererwten uit blik dus dat is enkel spoelen
 • Snij de avocado in stukjes
 • Snij de tomaatjes middendoor
 • Doe alles in een kom en voeg eventueel nog wat peper en olijfolie toe

Smakelijk!