Dat ik geen keukenprinses ben is ondertussen geen groot geheim meer (als het dat ooit al was). Ik heb andere kwaliteiten. Ik ben bijvoorbeeld een enorme “plantrekker”. Dat gebrek aan kookkwaliteiten had ik kunnen oplossen met een cursus en wat zelfmotivatie. Maar ik ben getrouwd met een man die graag en lekker kookt. Soms mag ik ook eens voor de makkelijke weg gaan hé. (Dat is trouwens niet dé reden waarom hij mijn man is, maar het helpt wel).

Ik hou wel van eten. Ik probeer ook aandacht te besteden aan een gezonde, evenwichtige voeding met verse producten. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat mijn dochter alles proeft en verse voeding krijgt. En toen ik op Facebook de kookworkshop voor baby’s en peuters van De Roezemoezehoeve zag wist ik meteen dat dat iets voor mij was. Het past in mijn filosofie rond een gezonde voeding en hoe moeilijk kan koken voor baby’s en peuters zijn? Ik schreef me snel in en afgelopen weekend was het zo ver, Annelies beleeft op kookles. Mijn man méga trots, ik een beetje nerveus.

We waren met 6 mama’s, 1 lesgeefster en véél groenten! Er stonden 7 gerechten op het menu, het was werkendag. Bedoeling van de workshop was om eenvoudige, gezonde gerechten met verse producten te maken waar het hele gezin van kan genieten. Gerechten op maat van baby en peuter die eenvoudig en snel te bereiden zijn. We maakten verschillende soepen, ovenschotels en tussendoortjes.

Ik vond het absoluut een aanrader! De gerechten bestonden uit een grote portie verse groenten en ze waren snel en makkelijk klaar te maken. Zelfs door een niet zo ervaren kok als mijzelf. En het was nog lekker ook. Vooral die bananenmuffins ga ik voor mijzelf toch ook nog eens bakken. Het was bovendien een erg gezellige voormiddag met de andere mama’s en een ontzettend lieve en toegewijde lesgeefster. En na de workshop mag je natuurlijk al je creaties mee naar huis nemen. Als je dus op zoek bent naar inspiratie voor makkelijke en leuke recepten voor je gezin, kijk dan zeker eens bij De Roezemoezehoeve voor de volgende kookworkshop.

En omdat het zo lekker was, deel ik hier graag nog enkele receptjes met jullie.