Aah de winter. Echt niet mijn favoriete seizoen. Ik hou van koude winterdagen met een blauwe hemel en een aangenaam zonnetje. Maar regen, guur en grijs, dat is niet mijn ding. We maken ook onze eerste winter met baby mee, en ik heb er nu al absoluut een hekel aan. En ik weet het, het duurt nog kei lang.

Mona is een lentebaby. Net als mama en papa. We houden van de zon, terrasjes, BBQ en buitenactiviteiten. Maar we wonen in België en dat betekent dus dat het helaas geen 365 dagen van dat kan zijn.

De combinatie van winterweer, een baby bij wie het immuunsysteem nog niet op punt staat en de crèche zorgt voor een kop vol snot en een vieze hoest. We hebben al enkele keren bij de dokter gezeten maar wat blijkt? Je kan daar niet ongelofelijk veel aan doen. Het spreekt voor zich dat je je baby geen Sinutab, hoestsiroop of whisky geeft. Maar wat kan je dan wel doen om het je baby zo aangenaam mogelijk te maken? Wel, ik deed wat research en kwam tot enkele hulpmiddeltjes:

  • Het hoofdeinde van het bedje wat hoger zetten
  • Voor het slapen gaan Kaliptus op de borst smeren
  • Neus goed spoelen met fysiologisch serum
  • Regelmatig laten drinken
  • Aeorsollen of puffen (na doktersbezoek)
  • Een verstuiver op de kamer zetten

Voor die verstuiver koos voor de Louise verstuiver van Phytosun. Het is een verstuiver die werkt met essentiële oliën en bovendien speciaal ontwikkeld is voor kinderen. Dus het ziet er ook heel erg schattig uit. Het is enorm makkelijk in gebruik, neemt weinig plaats in beslag en het verandert van kleur (misschien niet de nuttigste eigenschap, maar toch). Als je van geurtjes houdt kan je ook gaan experimenteren met de verschillende oliën. Hier is de combi grove den en citroen een voltreffer. Deze zou trouwens ook het afweersysteem een handje helpen.

Werkt het ook? Mona hoest nog altijd een beetje. Dus dat het je baby volledig van die ellendige verkoudheid afhelpt beweer ik niet. Maar het helpt wel. Mona valt rustig in slaap in een fijn geurende kamer.

Alle beetjes helpen hé… En nu mag het terug zomer worden.

Deze post is een samenwerking tussen Annelies beleeft en Phytosun. Maar dit heeft mijn mening, nog mijn eerlijkheid beïnvloed.