Ibiza, dat is 24/7 feesten. Dansen op de beats van de beste dj’s ter wereld in de coolste discotheken en de meest fancy beachclubs. Heerlijk om als single, met je vrienden, of als koppel te doen. Geen eiland om met je kinderen naartoe te vliegen. Dat klopt, bijna helemaal. Behalve voor dat laatste. Ibiza is een topbestemming voor gezinnen met kinderen.

Ibiza, met kinderen, echt?

Ja écht. En ik vertel je graag waarom.

Het is vlakbij

Naar Ibiza vlieg je rechtstreeks vanop Brussels Airport. Het is amper twee uurtjes vliegen. Niets wat je dus niet overbrugt krijgt met een iPad, een kleurboek, een spelletje en koekjes. Of als je echt heel veel geluk hebt doen je kindjes een dutje. Je bent er dus echt super snel.

Wij vlogen naar Ibiza midden juni vanop Brussels Airport. We maakten op voorhand een afspraak in het testcentrum voor een antigeentest. Alles verliep super vlot, nergens lange files, de winkeltjes waren open en je kan rustig nog iets eten en drinken voor vertrek.

Meer info over de maatregelen per reisbestemming kan je hier heel overzichtelijk vinden.

Kindvriendelijke hotels

De grote kindvriendelijke hotels met waterpretparken ga je misschien niet vinden in Ibiza. Maar een hotel met kinderzwembad, een speeltuintje, … is niet zo moeilijk te vinden. Wij verbleven in Insotel Club Tarida Playa.

Het is een mooi, modern hotel gelegen in Cala Tarida. We hadden een familiekamer waarbij wij in de leefruimte sliepen en de kindjes in een aparte slaapkamer. Een ruime hotelkamer met ijskast, terras, vlakbij het mooie strand. Er is een kinderbad, een speeltuin en kinderanimatie. Wij verbleven op basis van all inclusive.

Heerlijke stranden

Er zijn tal van mooie stranden. De zandstranden, een rustige, heldere zee en de aanwezigheid van een restaurantje of bar zijn ideaal voor kindjes.

Lekker eten

Ibiza heeft hele lekkere restaurants. Wij kozen met de kindjes twee restaurantjes uit, beiden hadden ze een kinderkaart. In The Giri Cafe lag er een kleurplaat en kleurpotloden op tafel, de kindjes keken schapen en speelden met de kat. In Aubergine is er een klein speeltuintje. Meer restaurant tips kan je hier vinden.

En de party people dan?

Ibiza is echt geen integraal party eiland. De grote discotheken zoals Pacha, Privilège en Amnesia liggen zelfs redelijk afgelegen. In Playa d’en Bossa en San Antonio verzamelen de party people maar op de rest van het eiland is het dus best wel rustig.

Perfecte combinatie

Ik vind een Ibiza vakantie een ideale vakantie voor zowel de ouders als de kinderen. Je kan er perfect afwisselen tussen spelen in het zwembad, zandkastelen bouwen op het strand en fijne uitstapjes. Ibiza is trouwens ook een vrij klein eiland waardoor je dus nooit echt heel lang met de auto onderweg bent. Een heerlijke gezinsvakantie.

Huur een auto

Als je in Ibiza verder wil komen dan je hotel moet je een auto huren. Ik raad je ook echt aan om dat te doen. Het eiland is te mooi om niet te ontdekken. Met de auto geraak je overal vlot en parkeren is meestal geen problemen. Je kan op voorhand of ter plaatsen vlot een auto huren. Betaal zeker extra voor de verzekering, ik spreek uit ervaring. Zelf ben ik fan van Sunny Cars, daar ben je goed gecoverd. En laat nooit, never, iets waardevols in je auto liggen. Zelfs als is het maar voor vijf minuten. Zelfs als steek je het in de koffer onder een valies en handdoeken. Ook hier spreek ik uit ervaring. En geloof me, dat zijn dure lessen.

Wat te doen?

  • Bezoek de ruïnes van Festival Club, een vergane glorie, volledig overgeleverd aan de natuur en graffiti. Geef ‘Festival Club’ in op Waze en die zet je quasi voor de deur af. Je moet een stukje over een onverharde weg.
  • Ga beach hoppen: kiezen is verliezen en Ibiza telt zoveel mooie stranden. Hier kan je er enkele vinden.
  • Bezoek de oude stad. Het is er gezellig rondwandelen tussen de kleurrijke huizen.
  • Ga naar Formenterra. Dat deden wij nu niet omdat we er al twee keer waren, maar zeker een aanrader!
  • Geniet van het uitzicht op Es Vedra. Voor het uitzicht van op onze foto’s kan je je auto hier parkeren en dan is het nog een 15min stappen. Wandel de parking af naar links tot op je op een soort rondpunt komt met een platgetrapt hekje (Als je naar Atlantis wil moet je daar links naar beneden). Je stapt over het hekje en dan is het rechtdoor wandelen.
  • Boek een fotoshoot: Ik neem zelf veel vakantiefoto’s maar dat betekent dat ik zelf amper op foto sta en gezinsfoto’s zijn bijna helemaal onmogelijk. Wij trokken er een uurtje op uit met Tamás en dat leverde prachtige foto’s op.
  • Ga uit eten. Ibiza telt tal van lekkere restaurantjes op de meest idyllische plaatsen. Vergis je niet, het is er niet goedkoop. En je kan best op voorhand reserveren.
  • Ga naar een hippie markt en koop geweldig nutteloze prullen. Je kan Ibiza echt niet verlaten zonder armbandje! Wij gingen naar de hippie markt van Las Dalias. Die gaat door op zondag overdag of op maandag- en dinsdagavond en is vlakbij The Giri Café.

Verliefd op Ibiza

Ik wil nog zoveel plaatsen ontdekken op deze wereld en daarom gaan we eigenlijk zelf meermaals naar eenzelfde locatie. Maar het is intussen onze vierde keer Ibiza en zeker niet de laatste. De eiland ervaring met kinderen is niet hetzelfde als toen we kinderloos en net getrouwd waren. Maar we hebben er niet minder van genoten. Ik vind het een prachtig eiland en doordat het niet zo ver is ideaal voor een gezinsvakantie of om enkele daagjes te ontsnappen.