Hoeveel ik van je hou

6

Zondagavond. Het weekend is weer voorbij. Mona ligt in bed. Iets meer dan 8 maanden is ze nu. En wat gaat de tijd snel. Wat zie ik haar graag.

Allesomvattende, onvoorwaardelijke liefde. Hoe omschrijf je zoiets? Hoe begin je daaraan? Bestaan daar wel woorden voor?

Het doet iets met mij, dat moederschap, die kleine meid. Soms is het zo onwerkelijk. Zij mijn dochter. Ik haar mama. En dan kijk ik naar haar en zie ik de gelijkenissen. En dan ben ik bang dat mijn hart gaat ontploffen.

Wat is er van mij geworden? Sinds wanneer ben ik zo melig geworden? Zo een mama die haar eigen kind fantastisch vindt en niet kan geloven dat wij dat hebben gemaakt. Zo een mama die alles, het laatste wat ze heeft, haar leven zou geven voor haar dochter. Zo een mama die haar kind zo graag ziet dat het soms pijn doet.

Ze gaat me het nog moeilijk maken. Discussies, ruzies. Vriendjes die ik niet oké vind. Outfits waarvan ik niet geloof dat ze dat mogen verkopen. Maar wat ze ook doet, hoe moeilijk het ook kan zijn. Ik hou van die meid, mijn dochter. Wat er ook gebeurt. Wie ze ook zal worden. Voor eeuwig en altijd. Tot aan de maan en terug.

6 REACTIES

 1. Ik probeerde laatst te beschrijven aan mijn man hoe ik me voel als ik via de camera kijk hoe ze ligt te slapen. Je bent blij dat ze slaapt. Maar tegelijkertijd mis je haar zo hard dat het pijn doet in je buik! Waar ze 9maand zat!! Het is idd fantastisch. En o wee als er ooit iemand een vinger naar haar uitsteekt!!!
  Grtjs.
  Een nu ietsje meer dan 9maanden-mama

 2. Melige mama! Hier ook zo eentje.. Ik had nooit gedacht dat die liefde voor je kind zo diep kon gaan. Soms bestook ik Morris met kusjes en kan ik gewoon niet stoppen en dan moet ik aan manlief vragen om hem over te pakken omdat ik hem plat dreig te knuffelen 🙂 Héérlijk toch, mooie blog Annelies!

  • Heerlijke he! Echt genieten. Elke dag denk ik dat ik niet meer van haar kan houden, maar dan is er een volgende dag en die verliefdheid is gewoon groter. Ik ben soms ook bang dat ik haar ga opeten hoor 🙂 Kan je je kind teveel liefde geven? Nee toch?
   En bedankt voor je compliment!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.