Geloof in een beetje magie en wie weet, verras je jezelf in dit nieuwe jaar

2

Op wereldkundig vlak was 2016 (opnieuw) geen topjaar. Oorlogen, aanslagen. We zijn nog steeds onze enige aarde om zeep aan het helpen en er sterven nog altijd kinderen aan honger. Mensenrechten worden niet overal nageleefd en ook dieren hebben het niet makkelijk.

Op persoonlijk vlak was het hier dan wel een topjaar. Mijn hoogtepunt? De geboorte van ons eerste kindje. Onze dochter Mona op 11 mei 2016.
We waren in juni ook 10 jaar samen (waarvan 1 jaar getrouwd). Ik heb fijne vrienden en een goede band met mijn broers en zus (en hun gevolg). We hebben geen mensen verloren. Ik heb veel kunnen lopen met als mijlpaal de “Battle of Thor” net geen 4 maanden na mijn bevalling. Ik sprong uit een vliegtuig. We zijn naar Milaan geweest met z’n tweetjes, naar Frankrijk met z’n drietjes. Ik heb plezier gemaakt. Ik ben tegen een paaltje gereden. Ik ben boos geweest. Ik ben voor de eerste keer meter geworden van Stan. Ik heb gehuild, maar meer gelachen. 2016 was een mooi jaar.

Kan 2017 beter doen?

Waarschijnlijk niet. Mama worden overtreffen zal een hele moeilijke worden. Maar ik heb een wenslijst voor mijzelf, jullie en voor de wereld.

In 2017 wens ik mijzelf dat mijn dochter en de mensen rondom mij gezond mogen blijven. Een huis. Genot, plezier & geen verdriet. Dat Ozzy ook 2017 gezond mag doorkomen. Tickets voor Tomorrowland. Enkele kilo’s minder.

In 2017 wens ik jullie een goede gezondheid (zo cliché, maar daar staat of valt zowat alles mee). Tijd. Tijd om even stil te staan. Dat jullie mogen blijven hopen en dromen. Maak werk van die dromen, stel niet teveel uit. Dat jullie al het goede uit 2016 mogen meenemen en het slechte mag achterblijven. Ik hoop dat jullie fijne mensen leren kennen. Misschien de liefde? Een beetje minder stress, een beetje meer ontspanning. Minder smartphone en internet (tenzij om mijn blog te lezen natuurlijk).
Geloof in een beetje magie en wie weet, verras je jezelf in dit nieuwe jaar?

En wat wens ik de wereld in 2017? Wereldvrede. Dat klinkt een beetje als de Miss Universe verkiezing. Maar ik meen het ook wel. En als dat toch wat te optimistisch is hoop ik dat we allemaal een klein beetje de wereld verbeteren vanuit onszelf. Dat we allemaal onze blik wat verruimen, onze vooroordelen verkleinen. Dat we allemaal wat verdraagzamer zijn. Dat we zelf wat meer verantwoordelijkheid nemen. Dat we onze kinderen opvoeden tot fijne mensen en de wereld af en toe eens door hun ogen zien.

Bedankt 2016, je was een topjaar. Ik wens jullie allen een fantastisch, gezond en liefdevol 2017.

Eerste foto van Mona en mij
Een echte zomerbaby
In de Provence met z’n drietjes
Winterknuffel

 

2 REACTIES

  1. Zoals 2016 voor jou een topjaar was, wordt 2017 dat voor ons! Grappig om te lezen dat je op 11 mei mama geworden bent van je eerste kindje! Ons 1ste kindje is uitgerekend voor 11 mei 2017 :-)! De beste wensen en een even geweldig 2017 gewenst!! Groetjes Kathleen

    • Ik ben bevallen op mijn uitgerekende datum 😉 Mei is dan ook een echte topmaand hé. Jullie kunnen stilaan beginnen aftellen. Volgend jaar rond deze tijd hebben jullie een baby van 7 maanden! Maar er een fijn eindejaar van en ook voor jullie de allerbeste wensen voor 2017. Ik duim voor een verder goed verloop van de zwangerschap, een vlotte bevalling en een gezonde baby! Kijk zeker eens op mijn blog. Je zal er nog enkele leuke verhalen en tips vinden. Veel groetjes, Annelies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.