Ooit had ik een idee van mijn perfecte tuin. Een zwembad/zwemvijver met poolhouse en mooie lichtjes. Een mooi terras en op de achtergrond Ibiza lounge muziek. Dit voorjaar maakten we werk van onze tuin maar…

…. het ziet er een klein beetje anders uit dan hoe ik het in gedachten had.

In plaats van mijn mooie tuinmeubeltjes en lounge muziek staat er een hoop kinderspeelgoed, heb ik een zwembad vol kleurrijke opblaasattributen en klinken ‘Viva de Roméo’s’ en de ‘Pasapas’ door de boxen. Ook plezant hé.

Een speeltoestel

Een speeltoestel stond op de wishlist. Maar hoe kies je een speeltoestel uit het enorme aanbod? Zowel offline als online zijn de mogelijkheden eindeloos. De hoogte, de houtsoort, accessoires en aanbouwmogelijkheden, … En de prijzen lopen behoorlijk uit elkaar. Het is de moeite!

Na wat research en tips van tevreden vrienden kwamen wij terecht bij Wickey. We wilden graag een toestel met een platformhoogte van 150cm, een zandbak en twee schommels. Uiteindelijk kozen we voor de BananaBeach Big XXL.

Wickey speeltoestel

Onze eigen kleine speeltuin

Wickey speeltoestel

En dan moet je dat in elkaar zetten

Grote vreugde wanneer alles werd geleverd. “Papa, ga je mijn speeltoestel in elkaar zetten?” vroeg Mona ongeduldig. Want ja, dan heb je wel gekozen, dan moet je dat dus nog in elkaar gaan zetten.

Eerlijk? Het viel reuze goed mee. Makkelijk voor mij om te zeggen natuurlijk want mijn enige taak bestond erin om mij niet te moeien en uit de buurt te blijven.

Mijn man en zijn vader hebben de taak op zich genomen. Oké, het is iets moeilijker dan het in elkaar zetten van een Ikea kast, maar ik had de indruk dat het behoorlijk vlot verliep. Verrassend weinig gevloek. Op een goeie namiddag hadden ze het meeste al in elkaar gezet. En dan was het nog kwestie van de afwerking. Alles samen geteld hebben ze er anderhalve dag mee bezig geweest. Ik had erger verwacht.

Wickey speeltoestel

Een hoopje hout

Wickey speeltoestel

Hier moest het speeltoestel komen

De ondergrond

Wij kozen voor een ondergrond met houtsnippers. Nadeel is dat je er niet echt op blote voeten over kan lopen. Maar voordeel is dat het netjes blijft en je geen gras moet afrijden rond het toestel zelf. En het ruikt eigenlijk ook heel lekker. Mona en Oscar hebben nu hun eigen mini speeltuin, ik kan eigenlijk een opvang openen of inkom vragen denk ik.

Wickey speeltoestel

Houtsnippers als ondergrond

Is het een succes?

Wij zijn super tevreden met ons Wickey speeltoestel. Oscar schommelt wat in zijn stoeltje en zit daar blij en schattig te wezen. Mona kan zich helemaal uitleven. Naar boven klimmen via de platformen, de ladder (dat lukt nog niet) of de klimmuur. Naar beneden glijden en schommelen. Of spelen in de zandbak en haar creaties, meestal ijs of tomatensoep, verkopen via haar winkeltje. Ook de meegeleverde accessoires zoals het stuur, de telescoop en de telefoon zorgen voor extra speelplezier en fantasie.

Binnenkort een playdate bij ons dan?

Wickey speeltoestel

On top of the world

Wickey speeltoestel

Klimmen!

Wickey speeltoestel

Ook Oscar vindt het leuk

Wickey speeltoestel

Hoger mama!

Wickey speeltoestel

Speelplezier in de zandbak

Wickey speeltoestel

Hoger mama!

Wickey speeltoestel

Even tante Tessa bellen

Wickey speeltoestel

Glijden!

Wickey speeltoestel

Klimmen!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Wickey.