Voor een weekendje weg met ons gezin trokken we naar Tilburg, Noord-Brabant. Met anderhalf uur rijden is het helemaal niet ver. Wanneer je aan Tilburg denkt, denk je misschien al snel aan de Beekse Bergen. Terecht trouwens. Plan je een bezoek aan het dierenpark? Maak er dan meteen een weekendje weg van en combineer het met een bezoek aan de stad Tilburg.

Wat te doen?

Tilburg is een gezellige stad waar je zonder problemen een dag goed gevuld krijgt. Gezellig koffie drinken in een ontbijtbar, lunchen in een oude trein, musea bezoeken en shoppen.

Je geraakt overal makkelijk te voet, met de fiets, de wagen of het openbaar vervoer. Maar ook de fietstaxi is een hele belevenis om vlotjes door te stad te komen.

Natuurmuseum Brabant

Wij bezochten met Mona (6) en Oscar (4) het Natuurmuseum. Een mooie tentoonstelling met veel beleving voor de kinderen. Mona en Oscar vonden het super interessant en heel leuk. Zeker een aanrader om eens binnen te springen met de kindjes.

Lochal

Lochal is een mooi gebouw aan de achterkant van het station. Het is een award winnende bibliotheek waar je zeker eens moet doorlopen.

Textielmuseum

Omdat het Natuurmuseum zo een succes was bezochten we ook het Textielmuseum. Een prachtig gebouw waar je alles te weten komt over textiel. Je kan er zelfs je eigen sokken en/of sjaal designen. Ik gaf Mona carte blanche. Ze koos de kleuren en maakte het ontwerp op de computer. Even later werden die sokken ter plaatse gemaakt om mee naar huis te nemen. Ik draag nu sokken made by Mona, designed in Tilburg.

Safaripark Beekse Bergen

Op amper 10 minuutjes rijden van Tilburg stad sta je in de Beekse Bergen. We bezochten het al eens op Mona’s tweede verjaardag. Het bijzondere aan dit park is dat je het op verschillende manieren kan bezoeken. Je kan er te voet doorwandelen, met een bus meerijden of zelfs mee met de boot.

Maar het meest unieke vinden wij dat je er zelf met je eigen wagen kan doorrijden. En wij hadden geluk. Meteen bij het binnenrijden liepen de zebra’s langs onze auto en zaten er cheeta’s naast onze auto. Wat verderop kwamen de dromedarissen hallo zeggen en toppunt waren de giraffen aan onze voorruit. Mona en Oscar waren nogal onder de indruk. Stap niet uit je auto en hou ramen en deuren gesloten hé en all will be fine.

Je kan er trouwens ook een Game Drive boeken om met de gids wat van de weg af te gaan.

De Beekse Bergen is een beleving op zich. Mona en Oscar genoten heel hard van hun dagje tussen de dieren. Ik ben dan stilaan klaar om hen mee te nemen naar Afrika.

Waar verblijven?

Wij gingen wel voor een zeer bijzonder logement. We verbleven in de Stadscamping van Tilburg. We sliepen in een slaapwagon met uitzicht op het Spoorpark. Het is een kleine camping met een prima en netjes sanitair blok. De kinderen vonden dat fantastisch om in de slaapwagon te overnachten.

Het Spoorpark is trouwens ook super gezellig om wat rond te hangen. De kindjes kunnen er spelen of rondsteppen. En met de Kempentoren in de tuin van onze slaapwagon konden we natuurlijk niet anders dan deze te beklimmen.

Waar eten in Tilburg

Ontbijten bij Locals

Locals is een mega gezellige plek waar ze hun eigen koffie branden. We hebben er heerlijk ontbeten en je zit meteen in het centrum en op wandelafstand van het Natuurmuseum.

Eetbar de Wagon

Hier kan je eten in een voormalige treinwagon. Een heel bijzonder plekje en de locatie op zich is al een ervaring.

T-Huis in het Spoorpark

In het Spoorpark en dus ook vlakbij ons verblijf is er restaurant T-Huis. Een mooie locatie, heel tof restaurant en we hebben hier super lekker gegeten! In Nederland borrelen ze graag. En pakt dat wij ons nogal snel aanpassen aan de lokale gewoontes 🙂

Pannenkoekfabriek Het Ketelhuis

Deze is een beetje uit het centrum van Tilburg maar prima te bereiken met de auto en een ruime parking. Het is een hele mooie locatie en super kindvriendelijk met een buiten- en binnenspeel zone. De pannenkoeken waren heel lekker.

Bakkerij Bikken en Bakken

Hier gingen wij langs voor een ontbijt net voor we naar de Beekse Bergen doorreden. De bakkerij is in de Piushaven, een heel sfeervolle plek. De worstenbroodjes en de brioche zijn een grote aanrader!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Visit Brabant.

Nog meer weekendjes weg? Lees dan zeker verder.