Met nog enkele uren op de teller in 2017 is het tijd om vooruit te blikken. Voor velen is 1 januari een dag zoals een andere. Maar dan eentje gevuld met vervelende verplichtingen, gelukwensen met een ronddraaiende maag en een bonzend hoofd. Voor anderen is 1 januari een symbolische reboot, een leeg blad om opnieuw te beginnen.

Goede voornemens

Ik maakte dit jaar geen goede voornemens. Meestal waag ik me aan een uitspraak dat ik meer ga sporten of moet vermageren. Maar dit jaar laat ik het allemaal even passeren. Of zeg ik toch niets luidop.

Ik hoop eigenlijk gewoon op een goed jaar. Of toch in elk geval eentje met minder zorgen dan 2017.

Maar ik heb wel wensen

Ik heb wensen. Wensen voor mijzelf, mijn gezin en mijn directe omgeving. Maar ook voor jullie, als lezers van mijn blog. Ook al kennen de meeste onder jullie mij beter dan dat ik jullie ken.

Ik wens jullie het grootste clichés der clichés: een goede gezondheid. Zowel voor jullie als voor jullie gezin en omgeving. Zolang alles goed gaat is het zo vanzelfsprekend. Maar als die gezondheid niet mee zit besef je pas hoe fundamenteel dat is.

Ik wens jullie warmte. Letterlijk en figuurlijk. Veel zon. Maar ook een warme omgeving. Eentje waarin je kan lachen, maar ook een omgeving die er voor je is als het moeilijker gaat.

Ik wens jullie tijd. Tijd om dat boek te lezen dat al 2 jaar op je nachtkastje ligt. Tijd om nog eens een film te gaan zien in de bioscoop voor dat hij op Netflix staat. Tijd om je te vervelen.

Ik wens jullie dromen. Dat hangt samen met een goede nachtrust. Dat jullie voldoende slaap mogen hebben om te dromen. Maar durf te dromen.

Ik wens jullie lef. Lef om dat project dat je maar blijft uitstellen om diverse rationele en irrationele redenen door te voeren. Stop met nadenken en als het goed voelt, ga ervoor!

Ik wens jullie plezier. Tranen van het lachen. Een “Oops, I think I just peed myself a little” momentje.

Ik wens jullie het vermogen om los te laten. Wat je niet kan veranderen moet je loslaten. Geen makkelijke, ik worstel er zelf nog elke dag mee. Maar probeer. Het maakt je lichter.

Ik wens jullie geluk te vinden in kleine dingen. De mooiste dingen op deze aarde zijn niet te koop. Sta meer stil bij die kleine momentjes. Het zijn vaak de grootste bronnen van geluk.

Ik wens jullie minder smartphone. We hebben zo een enorme drang om alles vast te willen leggen dat we vergeten van het moment zelf te genieten. Leg die smartphone eens wat vaker uit je zicht, de wereld gaat niet vergaan. (oké, dit is misschien wél een voornemen voor mijzelf).

Ik wens jullie liefde. Heel veel liefde. Love and be loved. Het is het mooiste wat er bestaat.

En dank jullie wel

Ik ben jullie zo ontzettend dankbaar om de moeite te doen om hier te komen lezen. Jullie hebben het zo ontzettend druk en toch nemen jullie de tijd om mijn verhalen te lezen en er zelfs op te reageren. Jullie hebben geen idee hoeveel plezier mij dat doet! Ik hoop jullie ook in 2018 mijn verhaal te kunnen verder vertellen en jullie hier te blijven verwelkomen.

Uit de grond van mijn hart, dank jullie wel.