Ooit stond zaterdagavond hier garant op een avond vol plezier, late gesprekken, lichtjes aangeschoten met soms een afsluitend danske tot de vroege uurtjes.

Ooit. Want onze zaterdagen hebben een update gekregen.

Sinds we mama en papa geworden zijn ziet het er toch net iets anders uit. Pas op, de zaterdagen zijn nog steeds erg leuk en super gezellig. De timing ziet er alleen nét iets anders uit. Zeker als we afspreken met vrienden die zelf kinderen hebben.

Waar vroeger de vrienden rond 19u kwamen eten om uren na middernacht huiswaarts te keren. Beginnen die etentjes een ietsiepietsie vroeger. Zo rond 16u. Hapje, drankje terwijl de kindjes spelen en het kot op stelten zetten. De kinderen worden gevoederd, dan zijn we daar toch al vanaf. En zelf rustig genieten van het avondmaal kan enkel nog mits Bumba het entertainment even op zich neemt (oeps). Het slaapmutske wordt iets voor 20u geserveerd en om 22u15 gaat het licht uit. Ha ja, want om 06u49 laat juffrouw Mona opnieuw van zich horen.

Als we geen vrienden op bezoek hebben nestelen we ons in de zetel. Maar ook hier zien we het zelden middernacht worden.

Het is anders, maar niet minder leuk

Ja het is anders. Ik refereer nu naar mensen die uitgaan als “de jeugd” en voel me dan soms echt een oude doos. De gesprekken gaan vaker over kinderen dan over het laatste top restaurantbezoek en het uur wordt wat meer in de gaten gehouden. Maar de wijn gaat nog altijd vlot binnen, we lachen nog evenveel en het is er niet ongezelliger op geworden. De timing is gewoon wat opgeschoven.

En hé, dat heeft ook zo zijn voordelen.

Want wij hebben ontbeten, gespeeld, kledij aangedaan, 2 lampen opgehangen, een jaloezie omhoog gehangen, gestofzuigd en zijn naar de winkel geweest nog voor 12u!

We gaan wat minder de nacht in, de katers zijn (meestal) iets minder groot, de dagen des te langer. Maar die zaterdagavond 2.0 is ook oke. En pas op, als we de nacht nog eens ingaan, dan doen we het wel goed.

En ik kan niet wachten om die dochter van mij over enkele jaren (30 ofzo) na een nachtje stappen op 6u49 uit haar bed te gaan zetten omdat ik honger heb.