Het klinkt mega old fashioned, zo oud ben ik thans nog niet, maar ik krijg graag post. Verjaardagskaartjes, brieven, kerstkaartjes, … plezante post. En die fysieke kaartjes zijn ondanks ons digitale leven met email en social media helemaal terug en dankbaarder dan ooit. De afgelopen jaren kocht ik standaard kerstkaartjes en verstuurde die dan zo ergens tegen dat het Pasen werd. Maar dit jaar is anders. Dit jaar ben ik er op tijd bij. Mét zelfs, hou u vast, een eigen foto! En dat allemaal dankzij Kaartje2go.

Ik zou nooit…

Haaa principes. Ik had er veel voor ik moeder werd. Maar die komen en gaan. Een kerstkaart met foto was er daar zo eentje van. Geen idee waarom – ik zal er ongetwijfeld mij redenen wel voor gehad hebben – maar ik zou geen kerstkaart met een eigen foto maken. Maar ik heb mooie kinderen, mooie foto’s, dus waarom zou ik het niet doen!

Onze eigen kerstkaart met Kaartje2go

Voor de creatie en het versturen van die kerstkaarten kwam ik terecht bij Kaartje2go. Ze hebben een immens aanbod aan kaarten, waaronder uiteraard kerstkaarten. Lieve kaarten, grappige kaarten… En standaard aanbod waarbij je gewoon je naam zet en klaar. Of waarmee je aan de slag kan om het helemaal iets van jou te maken.

Wij gingen voor een kerstkaart met eigen foto. Omdat dat er op een scherm toch altijd net iets anders uitziet dan in’t echt liet ik eerst proefdrukken maken van mijn selectie. Die proefdrukken zijn trouwens gratis en worden super snel geleverd.

Is dat moeilijk?

Ik ben zelf geen designer. Ik koos dus voor een bestaande opmaak. Foto aanpassen, tekst aanpassen en vergeet die namen niet aan te passen. Het zou anders wat raar zijn. En het was klaar.

Wanneer je klaar bent met je kaartje kan je nog bijpassende enveloppen kiezen, de rode zijn trouwens gratis, en een sluitsticker om het af te maken. Je kan de kaartjes thuis laten leveren zodat jij ze zelf op de post kan doen. Of je kan je kaartjes rechtstreeks laten leveren via kaartje2go. En handige optie als je wil vermijden dat je ze tegen de lenteschoonmaak tegen komt.

Gaat dat wat vooruit?

Ik stond verbaasd van de snelle manier van werken. Op maandag maakten ik drie versies van een kaartje en vroeg een proefdruk aan. Op dinsdag werden die proefdrukken al geleverd. Er zaten stalen bij van alles papiersoorten en enveloppe kleuren. Op basis van die stalen veranderen wij nog van papierkeuze. Op woensdagavond kozen we een kaartje en werkten we deze nog wat bij en op vrijdag werden onze kaartjes geleverd exact zoals we het hadden verwacht.

Onze kaartjes

En tadaaaaa, hierbij ons kerstkaartje. Schoon hé. Wij kozen voor de opmaak van dit kaartje, afwerking op premium mat papier met gratis rode enveloppen.

Ik ga dan nu mijn enveloppen schrijven en die kaartjes op de post doen.

kerstkaart Kaartje2go

Kaartje2go hecht trouwens veel belang aan duurzaamheid. Zo worden de kaartjes CO2-neutraal bezorgd en willen ze elk jaar 2.000 bomen planten.