Ik zou een hele blog kunnen wijden aan hoe de relatie tussen mij en mijn man is veranderd sinds we ouders zijn geworden. De vermoeidheid die zijn weerslag heeft op je gemoed, de impulsiviteit die vermindert, … Er is één constante en dat is verandering.

Maar daar gaat deze blog niet echt over.

Of toch wel een beetje. Want hoezeer je ook je best doet. En kind verandert je relatie. Het verandert je relatie op een positieve manier. Je hebt samen een levend wezen om voor te zorgen. De liefde die je deelt voor dat kleintje beïnvloedt ook de liefde die je voelt voor elkaar. Je bent niet meer gewoon man en vrouw, partners. Maar ook mama en papa.

Maar die baby zorgt er ook voor dat je soms wat minder tijd en aandacht hebt voor elkaar. Je gaat werken, er is het huishouden, hobby’s en dat kleintje dat nu eenmaal veel aandacht van je vraagt.

Druk dus. En in al die drukte zou je elkaar wel eens als vanzelfsprekend gaan nemen. En dat is niet noodzakelijk erg. Maar ik geloof ook dat je regelmatig tijd moet vrijmaken voor elkaar. Een avondje uit, een goede babbel, een dikke knuffel, wat passie en spontaniteit. Misschien moet ik er toch maar eens een aparte blog over schrijven.

Hebben we daar altijd tijd en zin voor? Misschien niet. Maar er is een app die je hier wat inspiratie kan bezorgen, Desire

Hoe werkt het?

Desire is een app die jij en je partner op je smartphone installeren, jullie delen een account zodat de app weet dat jullie bij elkaar horen. Dat is echt belangrijk. Het resultaat zou anders verkeerd kunnen uitdraaien.

In de app kan je je partner uitdagen met een ‘dare.’ Er zijn dares in verschillende categoriën. Bv. Love sensation, outdoor, roleplay and fantasty, etc. Binnen elke categorie kan je bijpassende uitdagingen vinden onder mild, spicy en chili. Heet, heter, heetst eigenlijk.

Enkele voorbeelden:

  • Ik wil dat je stilletjes achter mij komt staan en in mij oor fluistert hoeveel je van me houdt.
  • Probeer me gek te maken door enkel en alleen mijn hals te kussen.
  • Ik wil een gsm vrije date. Laat de gsm in de auto en we genieten gewoon van elkaar.

Sommige uitdagingen zijn romantisch, andere wat gedurfder. Aan jou om te kiezen en je partner hiervoor uit te dagen. Je partner krijgt de ‘dare’ en beslist op zijn/haar beurt om deze te accepteren. Indien hij/zij de uitdaging aangaat krijgt hij enkele dagen de tijd om deze te volbrengen. En zo verzamel je punten om toegang te krijgen tot nieuwe dares.

Ben ik fan?

Ik ben nog in de ontdekkingsfase. Maar ik vind het concept wel tof. Je kiest iets wat jij leuk zou vinden. Het zorgt voor wat extra spanning en doordat je niet altijd zeker weet wanneer je partner zal toeslaan is er ook een verrassingsfactor.
Ik vind het dus zeker waard om het te proberen.

Ziezo, een gratis tip van Annelies beleeft, als daar maar geen nieuwe baby’s van komen. Have fun!