Tijdens de zwangerschap had ik al enkele keren het idee gelanceerd om nog een vakantietje met ons 2 te plannen. Je weet wel, onze laatste vakantie samen, nog even ontspannen vooraleer we tussen de pampers zitten, dat soort excuses. Want elk excuus is goed om op vakantie te gaan, toch?

Maar daar was manlief niet helemaal mee akkoord. Eerst had ik gekeken voor een citrytrip naar Reykjavik. Dat stond al een tijdje op de lijst van de wederhelft, dus ik dacht dat snel verkocht te krijgen. Niet dus. Te duur en ik zou toch maar vallen op dat ijs. Oke, point taken.

Wat dacht je dan van een Canarisch eiland? Enkele dagen relaxen aan het zwembad, beetje zon, boek lezen. Gewoon, rustig niets doen. “Wil jij echt 6 dagen met mij aan een zwembad gaan zitten” vroeg manlief terecht. Again, point taken.

Tot meneer 3 weken geleden plots belde. Hij had een promo’ke van Ryanair geboekt. Vlucht heen-en-terug naar Milaan voor ons 2 aan amper €4,08. Milaan stond nu niet meteen bovenaan mijn lijst, maar voor €4,08 ga je ook niet moeilijk doen. En ik had mijn reisje. Of babymoon, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet.

Na een vlucht van amper 1 uur stonden we al in Milaan. De rit naar de luchthaven van Charleroi duurde langer. De bus bracht ons naar het centrum, de taxi naar onze Airbnb. Het was de eerste keer dat we ons verblijf met Airbnb boekte en het was wel oke. Het was een kleine studio in het centrum van Milaan. Een hotelkamer zou ons een pak duurder zijn uitgekomen op die locatie. Het was proper en we hadden alles wat we nodig hadden. Groot minpunt was het bed. Het was zo een versie die je uit de muur kan toveren en even hard lag als een blok beton. Super met die dikke buik! Wat heb ik mijn worst (=voedingskussen) gemist. Want die kon natuurlijk niet mee in de Ryanair handbaggage.

Wat te doen in Milaan?

Milaan, wat doe je daar in hemelsnaam? Na wat googlewerk kwam ik al snel tot de conclusie dat het een shopping paradijs is. Niet echt iets waar ik naar op zoek was. Die babybuik heeft mijn zin in shoppen wat verminderd. En ik ben ook niet meteen de fashionista die een maandloon aan een handtas wil spenderen. Natuurlijk wilde ik wel eens graag langs de winkels gaan, eens binnenwandelen bij Louis Vitton en Prada alsof ik niets anders gewend ben. Maar daar ging ik geen 3 dagen mee vullen. Maar Milaan heeft me verbaasd en we hebben onze dagen goed rond gekregen.

Mening over Milaan.

Ik ben aangenaam verrast. We hebben er een leuke 3 dagen gehad. Veel gewandeld (al had ik in namiddag wel even een dutje nodig). Veel gezien, veel gedaan en lekker gegeten. En we zijn er toch weer even tussenuit geweest. Maar 3 dagen is wel voldoende om Milaan te ontdekken. Hieronder kan je enkele tips vinden.

Bezienswaardigheden

Duomo: een heel mooie kathedraal in het centrum van Milaan. Absoluut een bezoekje waard. Extra leuk is dat je tot op het ‘dak’ van de Kathedraal kan gaan (met de trap of lift). Zo krijg je een mooi zicht op de Duomo en het uitzicht is ook niet slecht.
Tip: Zie dat je zwanger bent, dan mag je de lijn voor de ticketverkoop skippen.

duomo

Duomo

 

Galleria Vittorio Emanuele II: Ingang vlak bij Duomo. Hele mooie shoppinggalerij waar de belangrijke modehuizen een shop hebben. En je kan er ook gewoon binnen wandelen.

Castello Sforzesco: Een mooi kasteel met enkele musea. Wij zijn er gewoon eens doorgewandeld. Er is ook een park aan verbonden. Gezellig.

Brera: Gezellig om door te wandelen. Op zondag is er een klein marktje. Met rommel, maar wel gezellig. Leuke buurt om door te wandelen en iets te eten.

Het laatste avondmaal: Het bekende muurschilderij van Leonardo da Vinci is te bezichtigen in het Santa Maria delle Grazie klooster. Je betaalt €8pp om 15min binnen te mogen. En je moet ook eerst 4 speciale deuren door. Maar je bent dan toch in Milaan, dan moet je het toch gezien hebben. Koop wel je tickets op voorhand, dat kan je hier doen. Oh ja, als je foto’s neemt ‘No flash’. Zo moeilijk is dat echt niet.
Tip: er is een kopij van het schilderij te bezichtigen in de Abdij van Tongerlo. Deze zou in betere staat zijn. Ik geef het maar mee.

baby

Galleria Vittorio Emanuele II & Het laatste avondmaal

Eten

Koffiebars: Geen Starbucks te zien in Milaan (of we hebben het gemist). Maar dat is ook niet nodig. Op elke hoek van de straat kan je leuke koffiebars vinden met lekkere koffie. (en koekjes, en cakejes, en taartjes, en…)

Ontbijt: Italianen doen niet mee aan het uitgebreid ontbijt. Ze verkiezen een koffie en croissant. Flexibel als we zijn, hebben we ons maar gewoon aangepast aan die gewoonte.
Mijn topper: Princi. Lekkere koffie en heerlijk gebak.
Gelukkig had ik ondertussen vernomen van de gynaecoloog dat mijn suikertest in orde was. Want het is niet meteen een gezond en voedzaam ontbijt te noemen.

God save the food: lekker om te lunchen!

Pizza Am: Je kan moeilijk naar Italië gaan zonder pizza te eten. Een van de betere pizzeria’s bleek op wandelafstand van de studio. Pizza Am is een pizzeria met slechts een 8-tal pizza’s, vol luide Italianen en de menu is ook enkel in het Italiaans. De inrichting deed me meer denken aan een Mexiaan. Buiten staan de mensen op de stoep aan te schuiven voor een plekje. Niet bepaald een rustig diner dus. Maar de pizza was heerlijk! Basic, maar vol smaak.
Tip: Opnieuw, zie dat je zwanger bent. Dan krijg je meteen een tafel en moet je geen uur buiten gaan aanschuiven voor een plekje.

Da Vic: Lekker Italiaans restaurant, vriendelijke bediening. Maar wat prijziger dan de pizza van hierboven.

Luini: Italiaanse bakker en ook hier staan ze voor de lunch tot buiten aan te schuiven. Ik heb een Fried Luini genomen. Lekker! Maar in de namiddag heb je wel snel terug een honger’ke. Maar dan is er gelukkig gelato!

Grom: Galetaria, zoals dat zo mooi klinkt in het Italiaans, met enkele vestigingen in Milaan. Ook hier aanschuiven tot buiten maar het gaat snel vooruit. Heel lekkere ijs.

Cioccolat Italiani: De favoriete gelateria van mijn man. Hier komt er chocolade uit de kraan en van je ijsje maken ze hier een echt kunstwerk. Mijn man werd helemaal happy van zijn ‘Happy Cone’.

Italianen schuiven trouwens graag aan. Bij zowat elk van de boven vermelde plekjes start te rij buiten. Maar meestal gaat het wel goed vooruit.

MilaanFood

Princi Bakery, Pizza Am & Happy man with happy cone

 

Transport

In Milaan is het makkelijk om je te verplaatsen: taxi, metro, tram, … Wij hebben vooral veel gewandeld en enkele keren de metro genomen.

Verblijf

Bij hebben gekozen voor een AirBnB: Heel vriendelijke gastheer, propere studio, prima locatie. Maar een veel te hard bed (naar mijn gevoel).

Meer foto’s van onze Milaan trip kan je hier vinden