Center Parcs is al voor zolang ik me kan herinneren een vakantiebestemming waar ik graag een terug denk. Als kind en tiener gingen we jaarlijks met ons gezin naar één van de parken. Ik bracht mijn dagen meestal van ’s morgens tot ’s avonds door in het zwembad en ik kwam er alleen uit voor te eten. En dat was dan nog dik tegen mijn goesting. Na de vakantie kwam ik naar huis met een hoop adressen van pennenvrienden waar ik toch zeker één brief (op Didl briefpapier) mee wisselde. Herinneringen dus…

Ondertussen ben ik wat ouder, getrouwd en heb ik hier zelf twee pagadderkes rondlopen. En Didl, wie kent dat hier nog? Maar de weg naar Center Parcs heb ik dus wel terug gevonden. En toen we werden uitgenodigd om een VIP cottage in Center Parcs Les Trois Forêts te gaan testen zag ik dat uiteraard meteen zitten.

De cottage

We verbleven voor een weekend in een VIP cottage. Ik was meteen aangenaam verrast. De cottage was eigenlijk helemaal anders dan we van andere parken gewend waren. We hadden heel veel ruimte. Vooral de grote badkamer tussen de twee slaapkamers was een enorm pluspunt. In de leefruimte waren grote ramen die uitkeken op het terras en de bomen. En die sauna hebben we ook elke avond gebruikt als de kindjes in bed lagen.

Center Parcs Les Trois Forêts

Onze cottage tussen de bomen

Center Parcs Les Trois Forêts

Met een mooi uitzicht naar buiten

Center Parcs Les Trois Forêts

Deugenieten!

Center Parcs Les Trois Forêts

Liefde!

Het park

Het park zelf is echt groot. We zijn om dat weekend niet eens half rond geraakt denk ik. Vele mensen verplaatsen zich er ook met golfkarretjes. Daar zijn ze in Knokke zelfs jaloers op.

Je hebt er tal van eet-en drankgelegenheden. Wij gingen er een avondje eten in het buffetrestaurant. Mona vond de speeltuin natuurlijk net iets interessanter dus haar avondmaal bestond uit kipnuggets en ijs (op vakantie is dat ok hé?). Maar ook het Italiaans restaurant viel in de smaak. En het is wat nodeloos te zeggen dat alles super kindvriendelijk is.

De naam van het park verraad het al een beetje, je bevindt je constant tussen de bossen. Heerlijk die gezonde lucht en de natuur. Een ideale plek om te wandelen, te gaan lopen en een enkele keren goed in en uit te ademen.

Center Parcs Les Trois Forêts

Mei, en het sneeuwde!

Center Parcs Les Trois Forêts

Altijd vrolijke Oscar

Center Parcs Les Trois Forêts

Ijsjes!

Center Parcs Les Trois Forêts

Pizza!

Center Parcs Les Trois Forêts

Ochtendloopje

Maar wat doe jij daar dan?

Zwemmen

Maar wat doe je daar nu een godganse dag hé? Wel, eigenlijk was ons weekend te kort. Mona is nogal een waterkiek, dus een dagelijkse duik in het zwembad kon niet ontbreken. Voor Oscar was het zijn eerste kennismaking met het zwembad, maar ook hij amuseerde zich te pletter. Voor kinderen zijn er twee kinderbaden (waarvan eentje met zandbak!) en dan nog een groot water speelparadijs. In al mijn enthousiasme had ik bijna mijn gsm verdronken daar. Die kantelende emmers met véél water had ik net iets te laat opgemerkt. Oscar ook meteen gedoopt dus.

Mona testte uiteraard ook de wildwaterbaan en de glijbanen terwijl ik met Oscar in het bubbelbad de gasten wat ging charmeren.

Center Parcs Les Trois Forêts

Waterpret met papa

Center Parcs Les Trois Forêts

Klaar om te zwemmen!

Center Parcs Les Trois Forêts

Glijden!

Center Parcs Les Trois Forêts

In de zandbak, altijd een winner

Center Parcs Les Trois Forêts

Overal zand!

Center Parcs Les Trois Forêts

Vermoeiend, zo al dat zwemmen

Center Parcs Les Trois Forêts

Waterpret!

Center Parcs Les Trois Forêts

Kleine zwemmer

Spelen

Er is ook een pannenkoekenrestaurant aan de kinderboerderij. In dat restaurant is dan ook nog eens een grote indoor speeltuin. Dat was trouwens ook een ideale workout voor mijzelf. Dat kind zijn gaat er toch nooit helemaal uitgaan vrees ik.

Center Parcs Les Trois Forêts

Binnenspeeltuin

Pony rijden

Mona en dieren is ook altijd een voltreffer. Een ponyrit konden we dan ook echt niet laten liggen. Geef toe, méga schattig.

Center Parcs Les Trois Forêts

Hoe schattig is dit!

Center Parcs Les Trois Forêts

De pony ging bijna mee naar huis

Mama naar de wellness

Op zondag deden de kindjes samen een dutje. Mijn man offerde zich op om ook even te gaan slapen en ik had twee uurtjes me-time in de Deep Nature Spa. Wat heb ik daarvan genoten! De spa is super mooi en uitgebreid. Een buitenbad, zoutwaterbad, stoombaden, jacuzzi, verschillende thema sauna’s, … Helemaal zen was ik. Echt een aanrader!

Center Parcs Les Trois Forêts

Me-time!

Allen naar Les Trois Forêts dan?

Awel ja, eigenlijk wel. Het is een mega mooi park, midden in de natuur. Er is zoveel te beleven. Een weekendje is dus eigenlijk net te kort. Ookal omdat het toch eventjes rijden is. Tip: ga nog zwemmen voor je naar huis rijdt, ze slapen als roosjes tijdens die terugrit.

Center Parcs Les Trois Forêts

Nog even zwemmen voor we naar huis gaan