Als kind gingen onze gezinsvakanties altijd naar Center Parcs. Ik genoot mateloos van die vakanties en wanneer ik nu die blinkende oogjes van Mona en Oscar zie weet ik weer waarom. In juni trokken we een weekendje naar Center Parcs Les Ardennes. Vroeger was het Sunparcs maar sinds 2017 behoort het tot de Center Parcs groep. Het complete domein werd vernieuwd en er opende een Action Factory. En dit vonden wij ervan.

De cottage

Wij verbleven in Center Pars Les Ardennes in een comfort cottage voor vier personen. Een fijn huisje met twee verdiepingen en twee slaapkamers, Mona en Oscar sliepen samen. De cottages werden vernieuwd en hebben alles wat je nodigt hebt.

Op het domein

Het domein heeft een oppervlakte van 38 hectare en is niet gigantisch groot. Wel gaat het goed bergop, met kinderen kan dat dus wel eens tegen vallen. Lang leve de e-car om kuitkrampen en zeurende kinderen te voorkomen.

Ik vond het domein zelf iets minder variatie hebben dan een andere Center Parcs. Ik miste de vijvers en bossen die je vaak in Center Parcs wel hebt. Al zit je natuurlijk wel in de Ardennen. En dat werd ook wel echt ruimschoots gecompenseerd door de de kinderboerderij en de grote buitenspeeltuin.

Wat doe je daar?

Met een plekje in de Ardennen wilden we heel graag de omgeving verkennen, maar eerlijk, daar is een weekend te kort voor. Er was zoveel te doen in het park zelf waardoor we er eigenlijk niet zijn weg geraakt.

Zwemmen

Met twee waterkiekens is er geen ontkomen aan zwemmen. Als we Mona en Oscar zouden laten doen, zaten we een hele dag in die Aqua Mundo. Center Parcs Les Ardennes heeft trouwens een heel leuk zwembad. Een fijn en groot peuter/kleuterbad, Mona amuseerde zich te pletter in het golfslagbad en we gingen om het snelste van de glijbanen. ‘Nog e keertje’ riep Oscar enthousiast, om zich vervolgens als een kleine prins de trappen te laten opdragen. Er is een klein buitenbad waar je kan relaxen in een hangmat. Ik miste wel een wildwaterbaan.

Spelen

Aan speelplek geen gebrek in Center Parcs Les Ardennes. Er is buiten een grote buitenspeeltuin maar ook binnen in de Action Factory kunnen de kinderen zich volledig uitleven.

Kids Safari

Mona en Oscar trokken er met hun eigen jeep op uit voor een Kids Safari. Mona reeds zelf met de jeep, wij kregen de noodknop mee. Hou die in aanslag!

Met hun jeepje reden ze een eigen parcours waarbij ze dierenprenten moesten spotten. Die twee vonden dat geweldig, wij hebben heel goed gelachen.

Ponyrijden

We deden ook een ritje van ongeveer 20 minuten met een pony door het domein. Mona heeft al enkele weken een denkbeeldige pony die overal mee naartoe gaat, een real life versie vond ze dus helemaal geweldig. Ik ben meer fan van denkbeeldige ‘Black’.

Mini-Golf

We love mini-golf! En ik ben daar dan ook nog eens geweldig goed in. De kinderen hun talent is nog wat in ontwikkeling maar aan enthousiasme geen gebrek. Zij spelen ‘om het meest’ en dat winnen ze met glans. En wanneer die kleine ‘mama, ga van de baan’ beveelt is het echt té schattig.

Eten en drinken

In je cottage is alles aanwezig om zelf te koken. Maar daar hebben wij tijdens een weekendje weg doorgaans niet zo heel veel zin in. We gingen een keertje uit eten in het Grand Café en we lieten een grill aan huis leveren. Ook het ontbijt werd aan onze cottage geleverd. Dat ontbijt was trouwens enorm uitgebreid!

We hebben lekker gegeten en ook voor de kinderen is er meer dan genoeg keuze. In het Grand Café is er trouwens ook een speeltuintje, super handig als ze eventjes moeten wachten. Ze hoeven daar niet op hun stoel te blijven zitten en dat zorgt dat wij ook wat relaxter kunnen eten.

Je gaat je niet vervelen

Center Parcs is voor ons als een hele intense familietijd. Niet echt een rustvakantie want er is zoveel te doen en te beleven dat die kinderen niet te houden zijn. We hebben lekker gegeten, gezellig geaperitiefd, veel gespeeld en hard gelachen. Zo een weekend is altijd te kort en veel te snel voorbij. Maar vervelen ga je je dus niet doen. Als we moeten lieten kiezen verhuisden we naar Center Parcs.