Liefst zoon,

vandaag is het eindelijk zover. Je bent jarig. Jouw verjaardag. Je hebt er maandenlang naar uitgekeken. De maanden, weken en dagen afgeteld. Jouw dag.

Eerlijk is eerlijk. Jij hebt niet echt een verjaardag nodig om het ‘jouw’ dag te noemen. Je weet elke dag probleemloos de spotlight naar je toe te trekken. Vaak door je uitbundigheid, je Spidey moves, je luidste zangstem en je coole dansmoves.

Soms – ook wel vaak – door je pittige karakter. Je bent niet bepaald a walk in the park. Je laat ons sinds begin dit jaar eindelijk slapen. Pakt dat we daar wel heel dankbaar voor waren in dit levensjaar. En goed ook dat we wat uitgeslapen aan de dag kunnen beginnen want we hebben al onze energie en geduld nodig om jou te kunnen bijbenen.

Je bent nu vier. Een brok energie. Wild. Je neemt geen ‘nee’ als antwoord. Als het niet met je zin is hebben we het geweten. Je roept, je stampt, je slaagt, je gooit en je luistert langs geen kanten. Alles is een strijd. Mama en papa weten er vaak geen antwoord op.

Mama, daarstraks was ik boos
Ja, dat heb ik gemerkt ja. Kan je vertellen waarom je zo boos was?
Maar nee mama. Ik was eigenlijk niet boos he. Dat is mijn hart. Mijn hart was boos.
Kan je dan tegen je hart zeggen dat het wat minder boos mag zijn? En wat minder vaak.
Nee mama. Mijn hart doet wat het wil.

‘Dieje heeft chance da hij zo schattig is’ zeggen je papa en ik al eens tegen elkaar. Maar je bent ook veel meer dan schattig. Je bent een ontzettend lief manneke. Eentje met een heel erg groot hart. Je bent de allerbeste broer voor Mona. Je zou je laatste kruimel met haar delen.

Je babbelt tegen iedereen, je hebt het niet zo begrepen op honden. Je hebt heel veel gevoel voor ritme. En humor. Je houdt van muziek en zingen. Wanneer we een bos verlaten heb je zowat half het bos mee naar huis. En zelfs als die kastanjebolster je al drie keer tot huilens toe heeft geprikt wil je die toch nog mee naar huis. Je speelt graag vechtertje. Je bent stoer en sterk. En op het einde van de dag wil je nog het liefst dat ik je in bed leg en bij je blijf tot je slaapt.

Mijn hart dat heb je al verovert van de eerste seconde ik je in mijn armen had, ondertussen vier jaar geleden. En ik kan je zeggen dat je liefde sinds dat moment alleen maar groter geworden is. Jij maakte ons gezin compleet en ik kan me geen leven meer voorstellen zonder je fratsen en lieve knuffels.

Mijn lieve Oscar. Wat een plezier om je in ons leven te hebben. Jou zien groeien en bloeien vanop de eerste rij is een voorrecht. We hebben ons nog geen seconde verveeld. De wereld door een grote roze bril. Avontuurlijk, ontdekken. En liefst van al met ons aan je zijde.

Je wordt hier op handen gedragen, met liefde omringd. En natuurlijk wil ik met je trouwen.

We love klein manneke.
Rambo Jambo
Oscar de woscar
Brutus
Joske
Patéke
Patat
Sjaral
Venteke
Joeng

Geniet* van je verjaardag, van je feestje. Zij zijn hier allemaal voor jou. Je hebt er hard genoeg naar uitgekeken.

Liefs,
mama

  • Geniet van je Spiderman weekend. Ik heb daar tot 1u ’s nachts aan bezig geweest.