Een, hele zware topic voor een veel te warm woensdag, I know. In een what’s app groepje met enkele vriendinnen/mama’s stelde een van de mama’s vanmorgen een straffe vraag. Zij en haar man hebben tickets voor Coldplay vanavond maar nu vroeg ze zich af of het wel een goed idee is om te gaan.

Rare vraag, dacht ik eerst. Natuurlijk moet je gaan! Het is Coldplay!

Naar aanleiding van de zoveelste uiting van terreur bleek het niet zo een domme vraag te zijn. Ze hebben samen 4 kindjes. Wat als er vanavond in het stadion iets zou gebeuren? Wat als ze beiden zouden omkomen? Wat gebeurt er dan met de kindjes?

Ik betrapte mijzelf erop dat ik me die vraag ook al had gesteld.

Enkele weken geleden zijn mijn man en ik op citytrip geweest naar Kopenhagen. In het vliegtuig kreeg ik het plots erg benauwd. Wat als we zouden neerstorten? Wat gebeurt er dan met Mona? Wie gaat voor haar zorgen? We hebben nergens een contract, testament. Zelfs niet eens een bierviltje.

Ook ik ga naar Coldplay. Morgen en weliswaar zonder mijn man. Klinkt gek maar dat stelt me gerust(er). Ze heeft haar papa dan toch nog.

Ow! Stop!

Ben ik nu echt zo aan het denken? Ga ik nu echt op die manier moeten denken alvorens we op reis gaan? Voor een concert, een festival? Of moet ik het negeren. Wat is ook de kans. Het hoeft ook geen terreur te zijn. Een auto ongeluk onderweg naar een restaurant voor date night kan ook.

Zucht.

Hoe zit dat bij jullie? Denken jullie hier soms aan? Zo ja, hebben jullie dan alles netjes op papier wat de zorg van jullie kind(eren) betreft?

PS: sorry ik hoop dat ik de sfeer op d BBQ niet heb verpest