Als ouder hoop je gespaard te blijven van grote ongelukken en bezoeken aan spoed met je kleine kindje (met een groot kind waarschijnlijk ook, maar daar ben ik nog niet). Hoe voorzichtig we ook zijn, af en toe loopt het eens mis. Meestal zonder al te grote gevolgen maar wel met een massa schuldgevoel. Ik zal mijn kleine ‘accidentjes’ hier eens delen en ik hoop dat jullie tenminste op enkele gaan zeggen ‘been there, done that.’

8 dingen die elke moeder wel eens voor heeft (hoop ik)

  1. Je kind met het hoofd tegen de auto botsen wanneer je het in de autostoel wil zetten. Meermaals.
  2. Nog in die autostoel: de gordel vastklikken en er een stukje billeke tussen steken.
  3. Kleding met een drukknoop toedoen en per ongeluk wat vel meepitsen.
  4. Een zware tas aan de buggy hangen waardoor die achterover kantelt.
  5. Tijdens het kammen van de haren die knoop niet zien en net iets te stevig trekken.
  6. Omdraaien en vallen over je kind. Vanwaar komen die ook ineens?
  7. De baby die de vaatwasser mee aan het uitladen is en je laat dat doen wegens ‘stil’ en ineens met een mes op wandel zijn.
  8. De fietshelm toeklikken en een stukje kin mee hebben (ja sorry, ik ben duidelijk heel onhandig op dat front).

Meer dan waarschijnlijk ben ik er nog een hele hoop vergeten. Maar mama’s en papa’s, voel je vrij om aan te vullen hé.