Geboortekaartjes en doopsuiker kiezen is een van de leukste maar ook een van de meest tijdrovende activiteiten tijdens je baby voorbereidingen. Wij hebben er bij Mona voor gekozen om alles zelf te doen. De geboortekaartjes ontwerpen, de doopsuiker bedenken, inkopen en klaarmaken. En ik zou het écht niet meer opnieuw doen. Het heeft zijn charmes, maar eigenlijk kost het je vooral enorm veel tijd en energie. Vooral die doopsuiker dan. Van winkel tot winkel rijden, prijzen vergelijken, aankopen, klaarmaken en stockeren.

Hoe kom je tot jouw perfecte geboortekaartje en doopsuiker?

Om dat te achterhalen ging ik samenzitten met Loekadoe. Een tof bedrijfje uit het gezellige Herselt met een visie en ervaring. Samen met hen kwamen we tot 10 tips die jou moeten helpen om de voorbereidingen te vergemakkelijken en te zorgen voor jouw perfecte geboortekaartje en doopsuiker.

  1. Begin op tijd. Vanaf je 5e maand is het toch wel stilaan tijd om eraan te beginnen. Je bent er beter iets te vroeg mee klaar dan net te laat.
  2. Beslis of je alles zelf wil doen of je het laat doen. Zoals ik al aangaf hebben wij alles zelf gedaan. Dat was gezellig, maar ik zou het geen 2e keer doen. Als je met de juiste partner samen zit, zorgen zij vaak voor een mooier resultaat dat niet per se heel veel meer geld kost.
  3. Kies je voor een ontwerper, spreek er dan persoonlijk mee af. Doe je verhaal, toon welke richting je uit wil. Hoe meer info de ontwerper over jullie heeft, hoe mooier het resultaat zal zijn.
  4. Laat je inspireren. Denk na over de stijl, kleuren, figuren. Zoek uit wat je mooi vindt. Kijk om je heen. Je kan zoeken naar bestaande geboortekaartjes. Maar kijk ook rond. Een motief van een keukenhanddoek, de muur in je favoriete restaurant, de print van je lievelingsjurkje, … kunnen de aanzet zijn van een super persoonlijk geboortekaartje
  5. Betrek je partner. Geboortekaartjes en doopsuiker zijn vaak zaken waar de mama de leiding neemt. Maar vergeet zeker de mening van je partner niet te vragen. Vaak ben je als mama zo verzonken in je eigen idee dat de visie van je partner, die het vanuit een ander perspectief bekijkt vaak hele leuke resultaten oplevert.
  6. Wat wil je allemaal op je geboortekaartje zetten? Naam, lengte, gewicht, meter, peter, adres, geboortelijst, broers & zussen, een gedichtje, …
  7. Wil je een verhaal in je geboortekaartje? Iets nostalgisch uit je eigen jeugd, een hobby, een huisdier, … denk daar ook eens over na.
  8. Werk vanuit jezelf en laat je niet teveel leiden door clichés. Niet elk meisje hoeft een roze, gebloemd geboortekaartje (al is daar ook zeker niet mis mee).
  9. Stel een realistisch budget voorop. Kies je ervoor om alles uit te besteden, wees dan ook eerlijk over dat budget. Een goede ontwerper zal er alles aan doen om jou droom te realiseren binnen jullie vooropgestelde budget.
  10. Geef kritiek. Het is jouw baby, jouw kaartje, jouw doopsuiker. Alleen dan krijg je wat je wil. De ontwerper is echt wel wat gewend.

De geboortekaartjes en de doopsuiker hadden wij hier een beetje onderschat. Zowel qua tijdsbesteding als budget. Ik hoop dat ik jullie hiermee enkele verrassingen kan besparen en wat tips heb kunnen geven om het tot een goed einde te brengen.
En neem zeker eens contact op met Loekadoe.

Veel plezier en jullie mogen me altijd een geboortekaartje opsturen, want nu ben ik wel nieuwsgierig naar wat jullie ervan gemaakt hebben.