De geboortelijst voor Mona was een serieuze onderneming. Uren hebben we rondgelopen in de winkel om nadien nog een keer of 35 terug te keren om dingen te veranderen of de lijst aan te vullen. We hadden immers echt bijna alles nodig. Maar bij een tweede moesten we toch even nadenken over die lijst.

Leggen we een geboortelijst?

Dat was al de vraag om mee te starten. We kropen de zolder op en keken welke spullen we konden hergebruiken. Het meeste kan voor ons tweede kindje gewoon opnieuw gebruikt worden. Maar enkele spulletjes waren toch echt wel té roze om een jongetje in te leggen. En ook mijn smaak is de afgelopen twee jaar wel wat veranderd en er zijn weer zulke leuke nieuwe collecties, dus ja, we gingen voor een lijst. Maar het zal een iets minder uitgebreide versie worden dan de eerste.

En wat moet er dan op die lijst?

Wel, eigenlijk moet niets. Op zich hebben we alles nog van Mona. Maar het gaat dan vooral om wat leuke decoratie, dekentjes en leuke nice-to-haves. En ja, omdat de parklegger en het autostoel nestje toch net iets te roze is hebben we nu gekozen voor een jongens-proof versie. Indien ons tweede hier ook een meisje was geweest denk ik trouwens niet dat we een geboortelijst hadden gelegd.

Op onze lijst staan nu mooie tetradoeken (die kan je trouwens nooit teveel hebben), decoratie, knuffeltjes, fopspeenkettingen, verzorgingsproducten (Weleda), Water Wipes, eetsetjes (Liewood), een extra babyfoon, een Wobbleboard, een meerijplankje voor aan de buggy, …. En we vullen aan met een pamperrekening.

Wat werd er aangeraden?

Ik informeerde ook even op Instagram naar must-haves voor die geboortelijst. Daar kwamen nog enkele leuke suggesties uit:

  • Een extra autostoel
  • Een fietskar
  • Plooibare bolderkar
  • Een nestje/sleepyhead: dat doen wij voorlopig nog niet. We hebben een co-sleeper in de slaapkamer en een wiegje beneden
  • Een co-sleeper
  • Kleding: ik heb al veel gekregen van vrienden en familie dus dat doen we voorlopig niet
  • Draagzak: We hebben voor de baby een ErgoBaby van Mona en voor Mona hebben we een Tula Toddler. Vandaar dus niet op deze lijst en ook geen dubbele buggy maar een meerijplankje
  • Slaapzakjes
  • Cheeky wipes: die hebben ze helaas niet waar wij onze lijst leggen maar die ga ik apart bestellen

Hebben jullie nog toffe ideeën voor de geboortelijst? Wat zijn we vergeten?