In mei trokken wij een weekje naar de Dordogne met ons 3. Hoewel we in het verleden meestal (verre) vliegreizen deden is de Dordogne een streek die we enorm zijn gaan appreciëren. Tijdens een reis door Zuid-Afrika in 2015 leerden we een koppel Amerikanen kennen die al een tijdje in de Dordogne wonen. Ze nodigden ons voor een bezoek en dat deden we later dat jaar in september. Het was een leuke week en we ontdekten ook daar dat ik zwanger was. We hebben dus best een emotionele band met de streek. En in mei trokken we dus opnieuw naar de Dordogne met die baby. Maar wat doe je nu met een kind in de Dordogne?

We logeerde niet bij de vrienden, wel op een VacanSoleil camping. We hadden heerlijk weer (een beetje te warm soms, maar we klagen niet) en dat helpt uiteraard.

Wandelen en fietsen

De Dordogne is een mooie streek met mooie uitzichten. Je kan er fijne wandelingen maken of gaan fietsen.

Dordogne wandelen

Little miss sunshine

Dordogne wandelen

Nergens beter dan op papa’s schoot

Stadjes bezoeken

Er zijn in de streek hele mooie authentieke dorpjes en stadjes om te bezoeken. Dit zijn onze favorieten:

  • Sarlat-la-Canéda: Een grotere stad met hele mooie gebouwen. Je kan er lekker eten of gezellig op een terrasje iets drinken. We kochten hier bij de apotheek trouwens de zwangerschapstest.
  • Domme: mijn absolute favoriet. Je bereikt het dorp met de wagen langs smalle straatjes. Eens boven geniet je van een prachtig uitzicht over de Dordogne. Zeker eens langsgaan.
  • Gourdon: Ook hier kan je van een mooi uitzicht genieten na een wandeling op het fort.
  • La Roque-Gageac: sympathiek plekje aan de oevers van de Dordogne met een mooie wandeling boven door tuinen.
Sarlat ganzen

Met de ganzen spelen

Dordogne

Domme

Bloemen in Domme

Eerste ontmoeting met onze Amerikaanse vriend

Domme

Wandelen in Domme met papa

Goudron

Helemaal boven in Goudron

Kajakken

Je kan op de Dordogne rivier gaan kajakken. Wij hebben dat in 2015 met z’n twee gedaan en dat was super leuk. Met een baby van één jaar leek ons dat geen al te best plan. Maar met oudere kindjes is het een leuke activiteit.

Kastelen bezoeken

Er staan heel wat prachtige kastelen in de omgeving die je kan bezoeken. Wij bezochten in 2015 Beynac en dit jaar Castelnaud. Want een beetje cultuur op vakantie kan nooit kwaad. Het was trouwens aan dit kasteel dat ik ontdekte dat ik mijn gsm op het dak van de auto had laten liggen. Je kan je kinderen in een ridder/prinsessenoutfit steken en de fantasie de vrije loop laten. Leuke uitstap voor het ganse gezin. En opnieuw mooie uitzichten.

Opgelet, de kastelen zijn vaak niet toegankelijk met je wandelwagen. Een draagzak is hier handig.

Castelnaud vieuw

Uitzicht vanop Castelnaud

Castelnaud

Castelnaud

Castelnaud

Mona in kasteel Castelnaud

Castelnaud

Ze had het gehad

Castelnaud uitzicht

Castelnaud uitzicht

Castelnaud

Geen uitleg nodig

Beynac

We brengen de prinses terug naar haar kasteel

De tuinen van Marqueyssac

Dit vind ik een super leuke plek. De tuin is niet zo ver van de kastelen gelegen. Je kan er een wandeling maken door de mooie tuin en het sprookjesachtig bos. Ideaal om op een warme dag te doen want de bomen brengen verkoeling. Onderweg kom je langs speeltuinen en een fantastisch uitzicht op de Dordogne rivier en La Roque-Gageac. Perfect om met kinderen te doen. De wandelwagen passeert ook overal vlotjes.

Tip: Koop een combi ticket voor de tuinen en het kasteel van Castelnaud.

Marqueyssac

Groen groener groenst

Marqueyssac

Trollen in het sprookjesbos

Marqueyssac

Mona in het sprookjesbos

Marqueyssac

Wandelen in Marqueyssac

Het is een eindje rijden met de wagen maar op zich wel doenbaar. Zeker als je ’s nacht rijdt. Ik vind de Dordogne echt een mooie streek waar je kan relaxen maar ook leuke activiteiten en uitstappen kan doen. Persoonlijk vind ik het zelfs net iets leuker dan de Provence. Ons zien ze er in elk geval ooit nog wel terug.