Zoals jullie hier en daar wel eens kunnen lenzen op de blog zijn wij altijd te vinden voor reisjes. Een leuke daguitstap, een weekendje weg en eens wat verder. Laat ons zeggen dat we niet zo moeilijk te overtuigen zijn. Maar toen Vacansoleil ons uitnodigde voor een campingvakantie heb ik toch even getwijfeld.

Waarom geen campingvakantie?

Ik moet eerlijk zijn, de enige camping waar ik ooit ben geweest is die van Rock Werchter. En dan ging ik nog thuis douchen. Niet bepaald een referentie dus. Niet dat wij luxueus reizen, zeker niet. Maar een camping hadden we nog nooit gedaan.

Een reden te meer om het wel te proberen

We kozen voor een vakantie naar de Dordogne in Frankrijk. 2 jaar geleden zijn we er (toen met z’n twee) ook al eens een weekje bij vrienden gaan logeren en dat is ons toen goed bevallen. Mooie streek en toch niet mega ver rijden. Het is bovendien de plek waar we een positieve zwangerschapstest deden. Er hangen dus wel mooie herinneringen aan vast. Zo kwamen we terecht in camping Les Gragnes in Groléjac.

De eerste indruk

Ik moet zeggen dat mijn verwachtingen heel erg laag lagen. Maar de eerste indruk was echt meteen vrij positief. Een hele vriendelijke dame aan het onthaal. Ze gaf ons de sleutel naar stacaravan Fiji. De stacaravan was compact en netjes. We hadden een eigen keukentje, ijskast, microgolfoven, toilet, douche en 2 slaapkamers. Van het terras zouden we de dagen nadien veel gebruik maken.

Verdere verkenning van het domein bracht ons bij 2 grote buitenzwembaden (waarvan 1 verwarmd), glijbanen, een minigolf, bar, …

De camping lag ook in een super groene omgeving. Je had dus absoluut geen last van lawaai of verkeer in de buurt. Op wandelafstand is er een supermarkt, bakker en slager.

Dordogne

De groene omgeving rondom de camping

Mijn ‘campingvrees’ bleek totaal onterecht

Ik moet bekennen, ik zou het zo opnieuw doen. Voor een vakantie met (kleine) kinderen is het echt prima.

 • Je leeft helemaal op je eigen ritme.
 • Geen eten op vaste tijdstippen in drukke restaurants.
 • Heel erg vriendelijke mensen.
 • Wij zaten buiten het seizoen waardoor het eigenlijk ook super rustig was.
 • We zaten op 20min rijden van enkele mooie bezienswaardigheden in de Dordogne.
 • En bij >30°C was dat zwembad de perfecte plek om af te koelen.

Een campingvakantie is bovendien een zeer betaalbaar verhaal om met je gezin te reizen!

Maar wat doe je nu de hele dag op een camping?

Niemand verplicht je uiteraard om op de camping te blijven. Je kan de hele dag gewoon doen waar jij zin in hebt. Zo zagen onze dagen er ongeveer uit:

 • Rond 8u werd Mona wakker. We namen haar dan telkens nog even mee op bed om te knuffelen en te spelen. Heerlijk, want daar hebben we thuis tijdens een werkweek eigenlijk geen tijd voor.
 • Na het ontbijt en wat spelen op het terras of in de caravan. Mona deed in de voormiddag nog een stevige dut.
 • Rond de middag trokken we er meestal op uit op de omgeving wat te verkennen. Ik deel de komende dagen nog enkele leuke uitstappen met jullie op deze blog.
 • Wanneer we terug op de camping kwamen was het tijd voor een duik in het zwembad. Waarna Mona onder de douche ging, nog even speelde, een flesje kreeg en naar dromenland vertrok.
 • Eens Mona sliep was het apero time voor mama en papa en dat werd meestal gevolgd voor een gezellige bbq op ons terras.
Campingvakantie

Slow mornings op het terras

Wij hebben die week met Vacansoleil echt genoten van het mooie weer, een nette camping en een mooie omgeving. En eerlijk, het meest fantastische aan vakantie is niet de bestemming, het mooie weer of de uitstappen. Maar wel het samen zijn, genieten van elkaar. Zonder klok, zonder file, zonder gedoe. Ik zou zo terug kunnen vertrekken.

campingvakantie

Veel liefde voor papa

campingvakantie

Waterpret in het verwarmde zwembad

campingvakantie

Onze stacaravan

campingvakantie

Een zicht op het terrein