Onze dochter Mona heeft geen zittend gat. Maar dat heeft ze van geen vreemden. Mijn man en ik trekken er ook graag op uit. We houden van reizen. Maar dat hoeft niet altijd een verre vliegvakantie te zijn. Ook voor een daguitstapje of een weekendje weg zijn we altijd te vinden.

Als we maar weg zijn

Ja ik heb ook een huishouden. Wassen, strijken, opruimen en poetsen. Redenen genoeg om thuis te blijven en in al dat werk te vliegen. Maar weet je wat? Dat werk gaat niet lopen. En ook na een dagje weg ligt dat nog altijd mooi op mij te wachten. En dan spendeer ik die vrije dagen liever met mijn gezinnetje dan achter de strijkplank.
Ik moet er ooit aan beginnen. Maar er heeft hier nog nooit iemand zonder ondergoed gezeten, dus ik heb dat wel onder controle.

En eerder deze week was het weer zover. Omdat onze weekends de komende weken volzet zijn, hebben we ervan geprofiteerd om op weekend te gaan in het midden van de week. Want dat kan ook, we zijn flexibel.

Na een leuke babbel met de sympathieke dames van Holland marketing trokken we met ons drietjes voor twee dagen naar Nederland. Twee dagen is niet lang. Maar dat wil niet zeggen dat je niet veel moet meenemen. Voor ons viel de bagage nogal mee. Kleine Mona daarentegen palmde weer 3/4e van de auto in.

En we zijn weg

We reden 1,5 uur langer dan Google maps had aangegeven. Niet omdat we verloren waren gereden. Wel omdat Mona moest eten en wij iets later ook. Niet zo goed getimed, I know.

De eerste stop van onze tweedaagse was in Noordwijk aan Zee. Nog nooit van gehoord? Wel ik ook niet. Maar dat is zo zonde! Wat een mooi plekje aan de Noordzee. Geen hoogbouw zoals we dat bij ons gewend zijn. Wel de zee, een groot strand, duinen en dan pas een dijk met gebouwen. Op het strand heb je enkele leuke strandpaviljoenen (ik waande me even in Ibiza, alleen kouder en goedkoper).

We verbleven in hotel Radisson Blu. Een mooi hotel met een luxueuze uitstraling. Onze kamer was erg ruim met veel plek voor Mona haar speelgoed. Verder was er ook een zwembad en een wellness aanwezig. Ideaal voor waterrat Mona.

Op de fiets door de duinen

Kort na de middag was het nogal wisselvallig. Maar na Mona haar dutje (wij hebben ook maar even mee gerust) was het opgeklaard en dat was hét ideale moment om te gaan fietsen. En dat hebben we ons niet beklaagd.

We kozen voor een vrij korte route door de duinen. Heerlijk daar. Rustig, tussen het zand en de bomen. Hier en daar kwam de zee piepen. Mona schreeuwde het uit van de pret. Ik zou dat ook gedaan hebben. Het beste zicht en niet moeten trappen. Heerlijk toch. Terugkomen deden we langs de tulpenvelden.

Fietsen aan zee

Fietsen in Noordwjk

Honger!

Van al dat fietsen krijgt een mens honger. Voor het diner kozen we voor Bries, een strandpaviljoen op een kwartiertje stappen van ons hotel. Yup, wij wandelen. Wat een leuke plek! Wijntje, lekker eten en de zonsondergang. Ik ben een gelukkig mens.

Bries

Wat gaan we eten Mona?

Zonsondergang

Romantiek ten top

De volgende dag

Dag 2 begonnen we met een duik in het zwembad. Mona en water is een prima combinatie. In bad zit ze nooit in het zitje maar “zwemt” ze rond. En ook in een zwembad heeft ze een smile tot achter haar horen. Geen betere manier om de dag te starten.

Na haar dutje (zwemmen is vermoeiend) was het tijd om in te pakken en naar Keukenhof te rijden.

Babyzwemmen

Klaar voor een duik in het zwembad

Babyzwemmen

Mega Mona

Keukenhof

Ook daar had ik nog nooit van gehoord maar het bleek al snel een plek naar mijn hart te zijn. Als je me een beetje volgt op social media merk je dat ik nogal een zwak heb voor bloemen. Wat kan ik zeggen? Ik word daar gewoon gelukkig van.

Een dag rondwandelen en fietsen tussen de mooiste tuinen en bloemenvelden van Europa, ik heb al slechtere dagen gehad. Het was niet warm, maar gelukkig wel droog.

Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt in Keukenhof? Klik dan even door naar deze blog.

Keukenhof

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.