Keukenhof is een prachtig lentepark dat maar 8 weken per jaar geopend is. Hou je van kleuren, bloemen en wat quality time met je gezin? Spring dan snel in je wagen want op 21 mei sluiten ze opnieuw de deuren.

7 miljoen bloemen, dat is voor iemand die van bloemen houdt (zoals mijzelf) een beetje zoals Disneyland. Maar kan je je daar nu een hele dag bezig houden? Ja dus.

1. Wandel

Wandel rond tussen de prachtige tuinen en bloemenperkjes. Het park is gigantisch met een grote variatie. Je gaat je niet snel vervelen.

Keukenhof

Heerlijk wandelen tussen de bloemen

Keukenhof

Kan je de hyacinten ruiken?

2. Eet een broodje kroket

Er zijn tal van eetgelegenheden in het park. Leuke kraampjes, foodtrucks of binnen. Wij hebben vanalles geproefd maar het broodje kroket heeft me het meest van al gesmaakt. Super Hollands, maar ook deze Belg kon dat smaken.

Broodje kroket

Broodje kroket? Of liever Italiaans bij de foodtruck?

3. Ga fietsen

In het park zelf mag je niet fietsen. Gelukkig. Maar je kan aan de hoofdingang van het park fietsen huren en één van de vier routes volgen. De routes nemen je langs de bloemenvelden met tulpen, hyacinten, … zo ver je kan kijken. Jammer dat ik geen geuren kan meegeven met de foto.

Baby helm

Té schattig met haar helm, toch?

Veld hyacinten

Eén van de vele velden waarlangs je fietst

4. Neem foto’s

Echt, zo een decor ga je niet snel meer vinden. Je bent niet de enige met een fototoestel rond je hals. Integendeel. Van statieven, gigantische lenzen en selfiesticks lijkt niemand nog op te kijken.

Mama en dochter

Mama en Mona kijken bloemen

 

Baby bloemen

Ooooooh

Baby tulpen

Baby, oeps, tulpen te koop!

5. Geniet van elkaar en de lentegeur

Trek tijdens de wandeling je partner eens tegen uwen gilet, overlaad die kleine kids met kusjes en knuffels. Geniet van de kleuren, de bloemen, van elkaar. Maar ook vooral van die geuren. Heerlijk. Een instant lentegevoel.

Happy family

We zien er gelukkig uit hé? Dat zijn we ook.

Happy family

Alleen maar liefde

Keukenhof ligt in Nederland op een kleine 2 uur rijden vanuit Antwerpen. Perfect voor een daguitstap. Al kan ik een overnachting in bv. Noordwijk aan zee alleen maar aanraden. Haast je, voor de bloemen zijn uitgebloeid!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.