Ik weet het, het is eigenlijk nog niet eens zomer en hier ben ik al met mijn eerste “amai die warmte is vervelend als je zwanger bent”-klaagpost. En wees gewaarschuwd, er komen er nog de komende maanden vrees ik.

Ik ben een kind van de zomer. Letterlijk. Geboren op 1 juli. Ik hou van de zon, de warmte en de hele zomerse sfeer. Ik ben gewoon een gelukkiger mens bij mooi weer.

Maar zwanger blijk ik vooral een grote zaag te worden onder die zon

Mona is geboren op 11 mei. Het grootste deel van mijn zwangerschap bracht ik dus door tijdens de wintermaanden. Ik herinner me wel fantastisch weer de weken voor en na mijn bevallen (waarna het wel een maand geregend heeft). Maar het aantal weken in de hitte met mijn hoogzwangere buik was dus best beperkt. Nu gaat dat anders zijn. Onze baby jongen is pas voorzien voor oktober, ik ga dus een zwangere zomer tegemoet.

En het is me nu al duidelijk dat ik dat echt niets ga vinden

Laat me positief van start gaan. Ik vind de zwangerschapscollectie voor de zomer veel leuker dragen dan die van de winter. Een toffe lichte jeans, lange jurken en comfortabele sandalen vind ik nu al veel aangenamer dan kousenbroeken en dikke truien.

Doordat we nu toch wel vrij warm weer krijgen is het me aan de andere kant ook al duidelijk geworden dat ik minder goed tegen de warmte kan nu ik zwanger ben. Ik heb hoofdpijn, keelpijn, een pak minder energie en ik voel me ontzettend moe. Op intensieve dagen durft het dan ook al eens licht worden in mijn hoofd en voel ik me minder stabiel op mijn benen. Mijn voeten en enkels zijn thans al groot genoeg om voor extra stabiliteit te zorgen zou je dan denken.

En ik ben nog maar 20 weken ver hé!

“Relax, zet u op een terraske en drink iets” zou een logisch advies zijn. Ik probeer dat hé. Maar relaxen met een tweejarige in huis is niet altijd een evidentie. En om mijn klaagpost compleet te maken. Dat terrasje zou mij des te gelukkiger maken met een roséke, een Liefmans on the rocks of een gin-tonicske. Ik test ondertussen overal de homemade ice tea, limonade en virgin mojito. En weet je wat, dat kost evenveel (of zelfs meer) dan de alcoholische varianten.  En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn zin in carpaccio, sushi en steak tartaar (ik ben één van de gelukkige niet-toxoplasmose toleranten).

Dus, ik kan misschien maar beter gaan overzomeren

Zou dat bestaat? Overwinteren is toch al sterk ingeburgerd… Ik moet me deze zomer dan misschien terugtrekken op een frisse locatie waar ik warme chocootjes kan drinken en marshmellows boven de BBQ kan roosteren. Maar voor we gaan overzomeren gaan we eerst nog een week naar Italië in juni. Serieus… what was I thinking?

Of hebben jullie minder drastische tips om de zomer zwanger door te komen? Of boeken we een groeps-overzomer-vakantie?