Center Parcs, dat is voor mij altijd een beetje nostalgie. Als kind trokken wij er regelmatig naartoe voor onze vakantie en was ik meestal in het zwembad te vinden. Sinds de komst van Mona herontdekten we de weg en het gemak van zo’n park en gaan we regelmatig opnieuw langs. Het werd ook onze bestemming van ons laatste weekendje weg als gezin van drie.

Een weekendje weg

Center Parcs nodigde onze uit om langs te komen en te relaxen met ons drietjes, enkele weken voor we kleine broer hier verwelkomen. We houden wel van een weekendje weg en trokken naar De Vossemeren in Lommel. Amper een uurtje rijden voor ons en dat was perfect. Geen lange autorit met Mona en nog steeds in de buurt moest ik ineens toch bevallen. Je weet maar nooit met die laatste maand hé.

Maar of je nu een weekend of drie weken op verlof gaat, die bagage is precies dezelfde. Gepakt en gezakt vertrokken wij vrijdag richting Lommel voor een weekendje Center Parcs. We hadden een VIP cottage, gelegen aan het water. Mona had haar eigen bed en slaapkamer en ook de badkamer was ruim en luxueus ingericht. En ’s morgens leveren ze de broodjes gewoon aan je deur. Handig! De cottage was netjes en gezellig. Maar we hadden ook geluk met het weer, dus hebben we veel buiten gezeten.

Center Parcs Vossemeren

Mona geniet van het uitzicht op het water

Je bepaalt zelf het ritme

Eerlijk, voor kinderen is zo’n park fantastisch. Er zijn tal van kleine en grote speeltuinen, een Discovery Bay (daar vond ik Mona nog net iets te klein voor), een kinderboerderij en natuurlijk het zwembad. Waterkiek Mona doet niets liever en een dagelijks bezoek aan het zwembad kon dus niet ontbreken. Voor de kleintjes heb ik trouwens een lichte voorkeur voor het zwembad van De Kempervennen of Erperheide.

Er worden ook tal van workshops en activiteiten voorzien voor kinderen (en volwassenen) van elke leeftijd. Wij gingen koekjes bakken in de Kids Club. Enfin het is te zeggen. WIJ (mama en papa) gingen koekjes bakken. Mona at de decoratie op en vond het speelgoed duidelijk interessanter. Je hebt de vrijheid om zelf je daginvulling te bepalen. Maar heb je zin in een activiteit is er dus keuze te over.

Center Parcs Vossemeren

Ik ook helemaal klaar om te gaan zwemmen

Center Parcs Vossemeren

Met papa in de wildwaterbaan. Mijn kleine heldin.

Center Parcs Vossemeren

Op de glijbaan in het peuterbad

Center Parcs Vossemeren

Waterkiek Mona

Center Parcs Vossemeren

Dat het plezant is

Koekjes bakken!

Center Parcs Vossemeren

Super kindvriendelijk

Wat wijzelf het handigste vinden is dat gewoon alles voorzien is voor kinderen. Zo zijn we bijvoorbeeld gaan uit eten in het buffet restaurant en bij Nonna’s (geen zin in koken enzo). Het personeel is super vriendelijk, er zijn voldoende kinderstoelen, speelhoekjes, tekengerief en een aangepaste menu. En als je kind dan wat lastig doet is dat totaal niet erg. De meerderheid van je mede-restaurant genoten is al lang blij dat het hun eigen kind eens niet is.

Center Parcs Vossemeren

Pizzadeeg maken in bij Nonna’s

Center Parcs Vossemeren

Soep!

Center Parcs Vossemeren

Ijsjes!

Ontdek ook de omgeving

Je hoeft trouwens niet op het park te blijven hé. De Vossemeren ligt in een fantastische omgeving waar het mooi fietsen en wandelen is. Wij trokken zondagvoormiddag naar de Lommelse Sahara, vlakbij het park. Echt een aanrader! Een hele mooie wandeling. Al moet ik toegeven dat dat geploeter door het zand best pittig was met mijn bijna 36 weken zwangere buik. Daar hadden ze nu toch wel een mooi effen zwangerschapsproof padje mogen leggen. Ik drop mijn idee alvast in de ideeënbus.

Sahara Lommel

Ploeteren door de Lommelse Sahara (ik hink wat achterop)

Sahara Lommel

Strandwandeling

Sahara Lommel

Aan de uitkijktoren. En nee ik ben niet boven geraakt. Conditie nihil

Sahara Lommel

Babybump alert!

Sahara Lommel

Mona en kleine broer

Gewoon wij

Voor ons was het vooral fijn om nog eens even met ons drie te zijn. We kijken ongelofelijk uit naar de komst van ons tweede kindje maar dat gaat die eerste weken een enorme aanpassing zijn. Het was fijn om even tijd samen door te brengen en te genieten van Mona en elkaar. Geen huishouden, geen to do’s, geen agenda. Gewoon wij. En dat is soms echt gewoon meer dan genoeg.

Maandagmiddag waren we alweer thuis na een fijn weekendje met ons drietjes. Al laat die vierde toch ook duidelijk zijn aanwezigheid al voelen. De batterijen zijn weer helemaal opgeladen voor die laatste werkweken en een rechte lijn richting baby broer over enkele weken.

Center Parcs Vossemeren

Op wandel in het park

Center Parcs Vossemeren

Schommelen met papa

Center Parcs Vossemeren

De eerste activiteit van de dag: eendjes eten geven. Of eenden in dit geval

Center Parcs Vossemeren

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Center Parcs.