Op 11 mei werd Mona 2 jaar. Ja twee, I know… En wie mij een beetje kent of volgt weet dat ik van een feestje hou. Nu die feestjes tot ’s ochtends vroeg met vloeiende alcohol en swingende danspassen al even achter mij liggen stort ik me dan maar op verjaardagsfeestjes. En voor Mona’s tweede verjaardag liet ik me inspireren door het circus.

Na Unicorns komen de clowns

Mona’s eerste verjaardag vierden we in een rose-goud-eenhoorn thema. We woonden toen nog op een appartement en mijn creativiteit werd wat geremd door de beperkte oppervlakte. Dit jaar hadden we een heel huis en tuin ter beschikking maar ook dit keer werd ik wat geremd. Door mijn man in dit geval. Gelukkig misschien, anders had er een echt circus in de tuin gestaan.

Circusthema

Ik kan me niet herinneringen dat mijn ouders ooit een feestje in een bepaalde thema organiseerden voor mij. Hoefde ook niet, die feestjes waren ook kei tof. Maar vandaag zijn er zovaal thema’s beschikbaar en het is zo een dankbare kapstok. Geen kakafonie aan kleuren en decoratie. Je kan doelgericht te werk gaan en je eigen chaos creeëren. Na wat online speurwerk had al snel beslist dat het dit keer geen unicorns en tutu’s zouden worden maar wel ballonnen, felle kleuren en circus.

Welcome, this is our circus, this is our clown

Maar je kan dus best ver gaan in die thema’s. In een brainstorm met mijzelf had ik al snel enkele toffe ideeën. Een springkasteel, een ballonnenplooier, glittertattoos en grime. Mijn man voegde er, sarcastische vermoed ik, een ganzenfanfare en olifant aan toe. Nu ja, ganzen in mijn huis zag ik niet zitten en die olifant bleek na wat Googlewerk nogal een kostelijke bedoeling te zijn.

Na de “schat, ze wordt maar 2 jaar hé, er komen niet eens zoveel kinderen, …” argumenten van manlief bleef ik over met een springkasteel. En dat heb ik dan nog wel geannuleerd omdat we echt rotslecht weer hadden.

De decoratie

Inspiratie voor de decoratie vond ik bij Studio Lala. Ze hebben hun decoratie verdeeld in verschillende thema’s en dat maakt de zoektocht enorm efficiënt. Een aantal extra’s, waaronder Mona’s megaschattig clownpak en rode neuzen vond ik bij Vegaoo.nl

We organiseerden het feestje thuis en wilden dus niet met teveel afwas zitten en we verwachtte iets meer dan 20 personen. Het moest mooi maar praktisch zijn. We kozen dus voor kartonnen borden, bekers en rietjes met bijpassende servetten in de kleuren blauw, geel en rood en gebruike deze ook door elkaar. Gecontroleerde kakafonie zeg maar. Op de achtergrond klonk circusmuziek (na drie uur ben je dat wel beu).

Bij Studio Lala bestelde ik ook de feestprint waar ik zelf gepersonaaliseerde Mona slingers mee ophing.

Maar het pronkstuk was de ballonslinger. Ik bestelde een 130 ballonnen. Dat is zo een moment waarop manlief denkt “goh, ik zal ze maar laten doen zeker.” Maar uiteindelijk lap ik hem er altijd bij en kan hij de avond ervoor tot 00u mee ballonnen blazen en een slinger maken (één van de redenen waarom ik heel veel van je hou). Gelukkig denkt hij iets beter na dan ik en haalde hij er al snel een pomp bij. Ik zou die ballonnen anders allemaal zelf hebben opgeblazen.

Op die ballonslinger kwamen nogal veel reactie. En ik ben blij jullie te vertellen dat dat dus eigenlijk poepsimpel is. Je bent er alleen even mee bezig.

Maak je eigen ballonslinger

Je hebt een paar dingen nodig:

 • Veel ballonnen (voor de grote slinger gebruiken wij er een 80-tal)
 • Touw
 • Naald
 • Plakband of tape

Zo maak je deze slinger:

 1. Knip ongeveer 3 meter touw af of baseer je afmetingen waar je de slinger wil hangen.
 2. Maak een knoop op het einde.
 3. Rijg de ballonnen aan het touw met een naald.
 4. Gebruik verschillende kleuren en grootte van ballonnen.
 5. Hoe meer ballonnen je aan het touw rijgt, hoe voller je slinger wordt!
 6. Plak nu het uiteinde van het touw vast aan het plafond.
 7. Het andere gedeelte van de slinger kun je mooi op tafel neerlegge of aan de andere kant kleven

Er is trouwens een handig filmpje op Youtube of in het Studio Lala boek.

Food en drinks

We nodigden de gasten uit vanaf 13u. Eten hadden we niet echt voorzien, wel wat drankjes en snackjes.

 • Kaasjes en salami (omdat ik daar zin in had, niet omdat je dat in een circus kan verwachten)
 • Popcorn in leuke popcorn doosjes (grote hit bij Mona trouwens, sugar rush!)
 • Chipskes
 • (Alcoholvrije) bubbels, rosé wijn, frisdrank en homemade limonade
 • Mini donuts
 • En natuurlijk, taart!

Vorig jaar waagde mijn man zich aan de unicorn taart die geweldig goed gelukt was. Maar dit jaar wou ik hem dat niet aandoen. De taart en de donuts bestelde ik bij ‘Met Passie’ en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Super toffe madam, de donuts en taart waren heel mooi, super lekker én betaalbaar. Tip, bestel op tijd want ze heeft echt veel werk.

De cadeautjes

Wat vraag je nu voor een tweejarige die eigenlijk al heel veel heeft? Mona heeft het geluk te beschikken over een ruime, goed gevulde speelhoek. Aan speelgoed, knutselgerief en boekjes geen gebrek. Wat wel nog ontbrak waren leuke zomeroutfits, buitenspeelgoed en wat extra Duplo. Op de wishlist kwam dus kledij, Duplo of een centje te staan. Die centjes hebben we bijgelegd bij ons cadeautje en leverden een speelhuisje en glijbaan op. Mona is er verzot op dus dat lijkt een prima idee geweest. Al hoop ik dat die batterijen van de deurbel snel plat zijn.

De foto’s

Ik heb de dag zelf mijn GSM en fototoestel zoveel mogelijk uit de buurt gehouden. Voor het bezoek toekwam heb ik foto’s genomen en tijdens het feestje op een aantal leuke momenten. De zon hebben we niet echt gemist. Verder heb ik gewoon genoten van het gezelschap, de babbels en mijn gekke uitbundige dochter. Die heeft zich echt te pletter geamuseerd. En ik weet het wel, ze gaat zich hier later absoluut niets van herinneringen. Maar met relatief weinig inspanning hebben we haar, de genodigden en onszelf een fijne namiddag kunnen bezorgen. En ik kan al nadenken over de volgende thema’s voor Mona en baby 2!

verjaardag circusthema

Stilte voor de storm

verjaardagsfeest circusthema

Ballonslingers

verjaardag circusthema

Mona’s persoonlijke slinger en de lightbox werd ook aangepast

verjaardag circusthema

Welcome, this is our circus. This is our clown.

verjaardag circusthema

Popcorn!

verjaardag circusthema

Moeten er nog ballonnen zijn?

verjaardag circusthema

Geen feest zonder taart!

verjaardag circusthema

Mmmmm, donuts

verjaardag circusthema

Mona is er klaar voor

verjaardag circusthema

Voorproeven moet ook gebeuren

verjaardag circusthema

Donuts? Nee, niet gezien…

verjaardag circusthema

Lang zal ze leve…

verjaardag circusthema

Hieperdepiep!

verjaardagsfeest circusthema

Ook na een feestje kan je hier nog van de grond eten

verjaardagsfeest circusthema

Dikke zoen!