Wanneer we vroeger met het gezin naar zee gingen was dat meestal naar Blankenberge. De trein op, frigobox mee, voor een dagje strand. Of in een huur appartementje in de zomer. ’s Morgens vroeg opstaan om krabben te gaan vangen op de golfbrekers en nadien verse pistolekes gaan halen. Herinneringen van heel lang geleden. Later ging mijn eerste weekendje weg met mijn lief – nu mijn man – ook naar Blankenberge. En nu kom ik graag terug in Blankenberge met ons gezin.

Waar verblijven

Blankenberge telt tal van mogelijkheden om te overnachten. Wij brachten ons weekend door in een appartement van Hotel Saint Sauveur. Het is een zeer ruim appartement met gezellige leefruimte, twee slaapkamers en een badkamer met inloopdouche. Het appartement ligt vlakbij de winkelstraat, de dijk en het strand. Echt een topligging!

Wat te doen in Blankenberge

In de zomermaanden is de badstad een prima locatie voor vakantiegangers en dagtoeristen. De vele kindvriendelijke beachbars maken er voor zowel ouders als kinderen een prima bestemming van. Maar wij waren er in de herfstvakantie, dan is het geen weer meer om een dagje strand in te plannen. En ook buiten de zomermaanden valt er heel wat te beleven in Blankenberge.

Leopoldpark

Spelen met de kinderen? Dan is het Leopoldpark een must do in Blankenberge. Met een minigolf, een crazygolf, een een kidkarting en een speeltuin slapen ze ’s avonds vlotjes in.

Sea Life

Sea Life geniet internationale bekendheid voor de opvang van aangespoelde zeehonden. Mona en Oscar vonden het geweldig om tussen de aquariums te lopen en meer te weten te komen over zeehonden.

Pop-upexpo #LikeMe @Sea

De pier van Blankenberge, die kan je niet missen. Zit je met #LikeMe fans, loop dan zeker eens langs op de pop-up belevenisexpo. Een deel van de expo is in de Belgium Pier Blankenberge, het vervolg in het casino.

Huisje van Majutte

Dit is het meest typische, oudst bewaarde en geklasseerde vissershuisje aan de
Belgische kust. Nu is het ingericht als kroeg/cafetaria, eigenlijk museumcafé. Al zo vaak in Blankenberge geweest en nu pas voor het eerst ontdekt.

De Fonteintjes

Een mooi natuurgebied tussen Blankenberge en Zeebrugge. Heel fijn om door te wandelen of te joggen. Een vaste stop als we in Blankenberge of Zeebrugge verblijven.

Skatepark Blankenberge

Vergeet zeker de steps, skates of skateboards niet voor het skatepark van Blankenberg, kortbij Sea Life.

Uitkerkse polder

Nog zo een heel mooi stukje natuur kan je vinden in de Uitkerkse polder, op enkele kilometers rijden uit het centrum van Blankenberge.

Waar eten

  • Mamzelle Poulet: een super gezellig kip restaurant en heel kindvriendelijk. Applaus ook voor de copywriter van de menukaart.
  • Oesterput: een van de meest gekende restaurants van onze Belgische kust geloof ik. En terecht. Het is er niet mega cosy zitten, er is geen apart kindermenu, maar wij aten er fantastisch lekker. Het gerecht ’the four kings of the sea’ is een absolute aanrader! Het water loopt me al terug in de mond met het hier te typen.
  • Silversand: voor de allerbeste – en grootste – wafels. En denk niet ‘ik pak er eentje en deel met de kinderen’. Je zal weinig wafel gegeten hebben. Trust me.

We love Blankenberge

Heb je nog wat tijd over? Maak dan zeker een strandwandeling, dat is in elk seizoen een goed idee. Loop eens binnen bij Escape home & travel, slenter door het Belle Epoque centrum en adem héél véél zeelucht in.

#seayousoon