Alweer een mijlpaal. En dit keer eens geen van Mona maar eentje voor de mama en de papa.

Wij hebben een huis gekocht. Of het is te zeggen. Belfius heeft ons een huis gekocht. Toen we afstudeerden hadden we te weinig spaarcentjes en verdienden we niet genoeg om iets te gaan kopen. Na enkele jaren over-en-weer tussen mijn thuis en die van mijn man besloten we om in 2013 te gaan samenwonen op een huurappartement in Heist-op-den-Berg. Hoewel het een ruim appartement is met een groot terras en een super locatie kriebelde het toch om ons eigen verhaal te beginnen. En zeker toen ik zwanger werd in 2015 hebben we de zoektocht naar een eigen huis opgedreven.

Dat was geen al te groot succes. We verdienden ondertussen gelukkig wel wat meer, maar onze eigen inbreng is niet van die grootorde dat je veel keuze hebt. En dat banken niet zo makkelijk een lening geven hebben wij ook aan de lijve en tot grote frustratie mogen ondervinden.

Maar rond Kerst was ik voor de zoveelste keer door de Immoweb app aan het scrollen toen mijn oog op een woning in Booischot (al blijf ik liever Heist-op-den-Berg zeggen) viel. Foto’s leken oké, prijs was oké en ik begon de verkoper te stalken. Ik was in het verleden al meerdere keren net te laat geweest. Je leert bij. Ik kreeg de verkoper (geen makelaar, ook al een meevaller) te pakken en we waren de eerste die een bezoek konden brengen aan de woning. We zijn ’s morgens een eerste keer gaan kijken. Op de middag een 2e keer met vrienden en (schoon)ouders en de dagen nadien zijn we nog twee keer gaan kijken waarvan de laatste keer met Habit Assist. De man heeft gedurende 2,5 uur de woning van beneden tot boven nagekeken op zowat alles waar je zelf niet op let. Het kost wel wat centen, maar als hij echt op ernstige problemen valt, kan het je veel geld besparen. Aanrader dus!

Verhuis

31 mei krijgen we de sleutels en kunnen we dus gaan schilderen en hier en daar wat opknappen. Gelukkig is er verder weinig werk aan het huis en kunnen we dus einde juni verhuizen. Perfect timing voor de zomer bbq’s en om Mona haar zwembad buiten te zetten.

Ik ga met een klein hartje afscheid nemen van “ons” appartementje. Maar ik kijk enorm uit naar de verhuis naar ons huis. Vooral dan naar het tuintje en de ruimte. Ik kan terug bewegen zonder 3 dingen van het schap te duwen in de berging. En Mona gaat een zee van ruimte hebben tegen dat ze begint te lopen.

En weet je waar ik het meest naar uit kijk? Ik kan Mona haar kamer helemaal opnieuw gaan inrichten! Enfin, de meubels gaan uiteraard gewoon mee. Maar ik mag terug gaan nadenken over de kleur. Of misschien moeten we wel behangen. En misschien moet het toch maar roze. Veel om over na te denken.

Dus, als jullie leuke deco kennen of jullie kennen toffe (online) shops, geef het zeker even mee.