Lieve dochter,

Het lijkt helemaal niet zo lang geleden dat je papa en ik die positieve test deden, de eerste controle bij de gynaecoloog. Je was toen een 3cm. Nu, enkele maanden later, ben je plots een echte baby die bijna klaar is om deze wereld te betreden. Toegegeven, het is een beetje een bizar gevoel. Binnenkort een lege buik. Gedaan met de stampjes, het gewoel en de hikjes in mijn buik. Maar wat zijn je papa en ik benieuwd om jou te leren kennen.

Op wie ga je lijken? Je papa, of toch eerder op mij? Hou er wel rekening mee dat ik je 9 maanden gedragen heb.
Maar ik hoop eigenlijk op een mooie mix. Mijn ogen. De volle haardos, mooie lippen en de lange, slanke, benen van je papa.

Wat je karakter betreft hoop ik ook dat het een mix tussen mij en je papa zal worden. Het beste van de twee. Langs mijn kant hoop ik dat je mijn positivisme meekrijgt, een tikkeltje van mijn naïviteit, mijn ongeduld, sportiviteit en rijtalent.
Ik hoop dat je je papa zijn geduld hebt, zijn relativisme, zijn gevoel voor humor, zijn aanstekelijke lach en zijn kookkunsten.

Ik hoop dat je een gelukkige meid zal zijn. Een kleine babbelkous.

Maar ook als je helemaal anders bent, ben ik ervan overtuigd dat je een top meid zal zijn. Laat niemand je ooit iets anders wijsmaken.

Je papa, daar moet je je trouwens geen zorgen om maken. Dat gaat de beste papa van de hele wereld en de werelden daarbuiten zijn. Net zoals hij dat voor mij, als man is. Je papa is fantastisch. We hebben er al een lange weg samen opzitten voor jij er komt. Maar ik had met niemand anders deze weg willen afleggen. Ik hoop dat je op een dag het geluk mag vinden dat ik met je papa heb gevonden.

Over enkele dagen/weken geven wij jou een leven (maak er aub dagen van). Aan jou om er wat van te maken. De eerste jaren zal dat een leven zijn waarin je heel afhankelijk zal zijn van ons. We gaan onze uiterste best doen om je een warme thuis te geven met veel liefde. Om je een stevige basis te geven. Maar ik kan niet beloven dat het altijd makkelijk zal zijn.
Met de jaren ga je je eigen weg inslaan en je eigen keuzes maken. Wij gaan ons best doen om je daar zo goed als mogelijk op voor te bereiden.

Wat ik je nu al wil meegeven is om te genieten van het leven. Het gaat niet altijd zoals je zou willen. Maar het kan zo mooi zijn.
Wees niet bang om te vallen, je geraakt altijd terug recht. Alleen, of met wat extra hulp. Maar altijd.
Moeilijk gaat ook.
Wees nieuwsgierig.
Word verliefd, ookal zal je hart gebroken worden.
Gooi geen liefdesbrieven weg.
Reis.
Ontdek en aanvaard andere culturen en gewoontes. Je leert er veel uit.
Ga regelmatig op bezoek bij je grootouders. Ze zijn er niet voor altijd.
Huil bij films. Zelfs al is het de 4e keer dat je de film ziet.
Verlies jezelf in een boek.
Maak ruzie, maar leg het ook weer bij.
Zing luidkeels mee.
Dans alsof er niemand kijkt.
Ga naar festivals.
Drink een glas (eentje hé) teveel om de dag erna te zeggen dat je nooit meer zal drinken.
Neem geen drugs.
Begin niet te roken.
Volg je hart.
Volg je dromen.
Vertrouw op je buikgevoel.
Neem risico’s, maar wees niet onverantwoordelijk.
Neem beslissing, maak keuzes en draag er de verantwoordelijkheid voor.
Zoek een weekendjob.
Geef bloed.
Lieg niet. De waarheid komt altijd boven.
Wees goed voor dieren, zeker voor Ozzy. Hij houdt van je.
Pest niet.
Lach, heel erg veel.
Doe zonnecrème op.
Maak foute kledingkeuzes. Altijd leuk om later de foto’s te zien.
Aanvaard complimenten.
Verspil geen tijd aan jaloezie of beledigingen.
Doe aan sport.
Stretch.
Verzorg je lichaam, je hebt er maar één.
Kom uit je comfortzone.
Maak vrienden.
Wees geen Calimero.
Lukt het niet van de eerste keer? Probeer opnieuw.
Doe je best op school.
Heb respect voor andere mensen en hun mening.
Verdedig je eigen mening.
Geniet van je jeugd, je bent maar één keer jong.
Na regen komt zonneschijn. Na een berg omhoog gaat het altijd naar beneden.
Maak je niet druk om dingen die je niet in de hand hebt.
Als je mensen graag ziet, zeg het hen.

Wees jezelf, je bent perfect.

Tot snel kleine meid,
Je mama.