Ik ben geen keukenprinses, dus ik ga ook geen credits nemen voor dit recept. Maar ik wil het wel graag met jullie delen. Gewoon omdat het zo een eenvoudig recept is (zelfs ik kan het maken). En het is gewoon erg lekker!

Dit heb je nodig

  • 200gr pure chocolade
  • 200gr ongezouten boter
  • 400gr kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 5 eieren
  • 110gr bloem
  • 400gr verse roomkaas
  • bakvorm

 

Zo maak je het:

De chocolade cake:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de chocolade in een kom en verwarm een potje met kokend water. Laat de chocolade smelten au bain marie (hou het goed in de gaten)
  • Klop de boter met 250gr van de suiker tot een luchtig mengsel
  • voeg 3 eieren toe
  • roer de gesmolten chocolade door het beslag
  • spatel de bloem door het beslag
  • Giet het beslag uit in de bakvorm (die je op voorhand ook even invet)

 

De cheesecake:

  • Klop in een kom de roomkaas met de rest van de suiker, het vanillearoma en de eieren tot een glad mengsel
  • Giet dit mengsel rustig uit over het chocoladebeslag in de bakvorm

Bak 40-45min (of iets langer, afhankelijk van je oven) in het midden van je oven. Prik af en toe eens in je cake en laat het niet aanbranden. Eens gebakken, laten afkoelen. Altijd lekker trouwens met een bolletje ijs!

Smakelijk.